Arapların Ordu'ya ilgisi artıyor - ORDU

- Yaylaların drone görüntüleri - Teleferik görüntüsü - Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın konuşması - Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın'ın konuşması - Genel ve detay görüntülerArapların Ordu 'ya ilgisi artıyor - Ordu , Valiliğin yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinin ardından Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yanı sıra yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi - Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: - "İlçemize bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda incelemede bulunan bir Arap yatırımcı bölgeye 60 milyon dolarlık tatil köyü kurmak istiyor. Şu anda bununla ilgili görüşmeler devam ediyor" - Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar: - "Tanıtım çalışmalarımızla Körfez ülkelerinden buraya daha çok rağbet olması esnafımızın da yüzünü güldürdü"ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu , Valiliğin yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinin ardından son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçi ve yatırımcılardan ilgi görüyor.Valiliğinin "1 milyon turist" hedefiyle başlattığı tanıtım çalışmalarıyla Ordu 'ya gelen Arap turist sayısında geçen yıl yüzde 40 artış yaşandı. 2017 yılında kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık 500 bine ulaştı.Özellikle yaz aylarında Körfez ülkelerden Türkiye'ye gelen Arap turistlerin tercihi Ordu 'nun yaylaları olurken, yabancı turistlerin konut ve otel yapımı için de girişimde bulunması mülk ve arazi sahiplerini memnun etti.Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu 'ya gelen Arap turistleri son yıllarda çok sık görmeye başladıklarını belirterek, özellikle yabancı turistlerin tatilini geçirmek için 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nı tercih etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ordu turizminin son dönemde büyük ivme kazandığını vurgulayan Kaya, özellikle yayla turizminin reytingi yüksek bir turizm dalı olduğunu ifade etti.
Kaya, kentin doğal güzelliklerine işaret ederek, "Karadeniz'de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu 'da da var. İnsanlar Karadeniz'e, yayla turizmine gelirken neyi amaçlar, neyi görmek ister, hepsi burada fazlasıyla mevcut." dedi.
Bazı Arap yatırımcıların Çambaşı Yaylası'na otel ve tatil köyü kurmak için girişimlerde de bulunduğuna dikkati çeken Kaya, şöyle devam etti:"İlçemize bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda incelemede bulunan bir Arap yatırımcı bölgeye 60 milyon dolarlık tatil köyü kurmak istiyor. Daha önce yatırım yapmak isteyen heyet bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuştu. Şu anda bununla ilgili görüşmeler devam ediyor."Kaya, Arap turist sayısının artmasında Ordu - Giresun Havalimanının açılmasının da büyük rol üstlendiğini sözlerine ekledi. - "Bu yoğun ilgiden oldukça memnunuz"Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise Ordu Valiliğinin tanıtım çalışmalarının meyvesini verdiğini belirterek, "Bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda yoğun şekilde Arap turist ağırlıyoruz. Ordu 'ya gelen turist kafilesi Parşembe Yaylası'na çıkmadan geri dönmüyor." dedi.
Perşembe Yaylasının menderesleri ile ünlü olduğunu anımsatan Gündoğar, "Sadece bunu görmek için gelen yüzlerce Arap turiste şahit olduk. Biz bu yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Beklentimiz tanıtım çalışmalarının aynı şekilde devam etmesi." diye konuştu.
Gündoğar, özellikle yaz döneminde Perşembe Yaylası'na günlük 5 - 6 tur düzenlendiğini ifade ederek, "Tanıtım çalışmalarımızla Körfez ülkelerinden buraya daha çok rağbet olması esnafımızın da yüzünü güldürdü. Ayrıca yaylaya gelen yabancıların otel, karavan turizmi ve çadır kampıyla konaklama ihtiyaçları da karşılanabiliyor. Yaylaya kendi araçlarıyla gelen Arap turistler de bölgeyi rahatça gezebiliyor." değerlendirmesinde bulundu. Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın da kenti ziyaret eden Arap turistlerin mülk satın aldığını söyledi.

Arap turistlerin genellikle sahil kıyısında yer alan Fatsa ile Ünye ilçelerinde konut satın aldığını aktaran Aydın, "Kayıtlara göre Ordu 'da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı yapılırken, bunlardan 39'unu Suudi Arabistan vatandaşları oluşturuyor." dedi.
Aydın, Arap turistlerin Ordu 'yu ziyaret etme nedenlerinin başında kentin yeşil doğası ve su kaynaklarının bol olmasının geldiğini sözlerine ekledi.
Yabancı Turist Turist Kafilesi Yayla Turizmi Yeşil Doğa Mülk Satışı 

26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı