Arapça şarkı yarışmasında il birincisi oldu - MUŞ

- Resul'ün köyde babasına işlerinde yardım etmesi - Resul'ün el arabası ile tezek taşıması - Resul'ün hayvanları otlatması ve şarkı söylemesi - Resul'ün babası Vedat Asatekin ile röp. - Resul'ün okulda şarkı söylemesi - Resul Asatekin ile röp. - Resul'ün çocuklarla evin bahçesinde şarkı söylemesiArapça şarkı yarışmasında il birincisi olduMUŞ (AA) - Muş 'ta Din İşleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen Arapça şarkı yarışmasında 12 yaşındaki Hasköy Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Resul Asatekin, il birincisi oldu.15 okulun katıldığı yarışmada il birinciliğini elde eden Asatekin, doktor olmayı hedefliyor.Baba Vedat Asatekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmada il birinciliğini elde eden oğlunun Ankara'da 81 ilin katımıyla düzenlenecek olan yarışmaya da katılacağını bildirdi.Asatekin, "Bu yarışmada da inşallah iyi bir sonuç alır. Resul'ün devlet memuru olmasını istiyorum. Onun da hayali doktor olmak. Okulun yanı sıra evde bize yardım ediyor. Çok çalışkan. Okumasını istiyorum. Elimizden geleni yapacağız. Maddi imkanlarımız dört dörtlük değil. Okuması için evimi bile satarım. Devletimizin de bize destek olmasını ve el uzatmasını istiyoruz." diye konuştu.
Resul Asatekin ise, öğretmeninin kendisine aldığı mp3 müzik çalar ile yarışmaya hazırlandığını belirterek, şöyle konuştu:"Din İşleri Genel Müdürlüğünce imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen yarışmaya katıldım. Hocam bana 'yapabilirsin ve kazanabilirsin' dedi.
Bana moral verdi. Ben de parçayı okuyup ezberledim. İyice çalıştım. Yarışmada il birincisi oldum. Bölge ve Türkiye yarışmasında da birinci olmak istiyorum. Bunun için okulda, evde, arabada her zaman çalışıyorum. Taşımalı eğitim görüyorum. Okuldan gelirken babama, anneme, dedeme yardım edip hayvanları otlatıyorum. Bazen de köyde çocuklarla bir araya gelip onlara ezberlediğim şarkıyı söylüyorum. Ama en büyük hayalim doktor olmak."
İmam Hatip Ortaokulları Şarkı Yarışması Devlet Memuru Öğretmen İmam Hatip 

24 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı