Aracını yıkatırken güvenlik kamerası görüntüledi... ''Yüksekten düşerek öldü'' denilen çocuk ölümünü polis ortaya çıkardı

Kamyonetin yoldan geçmesi
Adli Kontrol Çocuk Ölümü Dedektif Güvenlik Kamerası Polis Ekipleri 

-Kamyoneti zanlının yıkatması
-Zanlının emniyetten çıkartılması
-Adliyeye götürülmesi
- ÇOCUĞUN FOTOĞRAFI

( ADANA )- Adana'da 3 yaşındaki bir çocuk yüksekten düşerek sokakta öldüğü ileri sürülünce olay yerine giden polis CSI gibi çalışarak yüksekten düşen çocuğun kafasındaki yaralanmanın düşmeyle olmayacağını düşünerek yaptığı çalışmada çocuğa bir kamyonetin çarpıp kaçtığını belirledi- Gözaltına alınan kamyonet şoförünün "Ben farkında değilim, her hangi bir şeye çarpmadım, kamyonetimi de muayeneye gideceğim için yıkattığım" dediği öğrenildi ADANA

- Adana'da "yüksekten düşerek öldü" denilen 3 yaşındaki Bünyamin olayını polis ekipleri aydınlattı. Olayı gerçekçi bulmayarak güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, küçük çocuğa bir aracın çarptığını ve sürücünün kaza sonrası aracını yıkattığını tespit etti. Yakalanarak adliyeye sevk edilen zanlı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi 842 sokakta 18 Şubat günü meydana geldi. İddiaya göre, evinin önündeki sokakta oynayan Bünyamin Ok (3) bir süre sonra ölü bulundu. Hemen olay yerine polis çağrıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğinin deneyimli dedektifleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. "Yüksekten düştü dediler polis inanmadı" Cinayet dedektifleri olay yerine gelerek önce görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Çocuğun öldüğü anı gören iki kişi polise çocuğun yüksekten düştüğünü ve kafasının parçalandığını söyledi.

Bunun üzerine polis çocuğun cesedini inceledi. Polis yaptığı incelemede çocuğun patlayan kafasının önceki deneyimlerine göre yüksekten düşme sonucu oluşamayacağını, bir aracın üzerinden geçmesi sonucu oluşabileceğini tahmin etti. Polis bu doğrultuda mahalledeki vatandaşlardan ifade almaya devam etti. Çocuğu gördüğümde havadaydı kamyonet çarpmış olabilir Bu arada bir kişi ise çocuğu gördüğünde havada olduğunu ancak yüksekten mi düştüğünü o an yoldan geçen bir araç çarptığını bilmediğini söyledi.

Polis bunun üzerine çocuğa bir aracın çarpmış olabileceği üzerinde durarak güvenlik kamerası çalışması başlattı. Yaklaşık 84 kamera görüntüsünü inceleyen polis 01 AUC 59 plakalı kamyonetin sokaktan geçerken hızlı geldiğini ve oyun oynayan çocukların arasına daldığını Ok'un kaçamadığı ve kamyonetin 3 yaşındaki çocuğa çarptığını çarpma sonucu havaya fırlayarak yere düştükten sonra kamyonetin altında kalarak can verdiğini daha sonrada kamyonet sürücüsünün kaçtığını belirledi. Kaza izlerini silmek için kamyonetini yıkattı Polis kamyonet sürücüsünü tespit etmek için kaçtığı istikamete doğru güvenlik kamerası incelemesine devam ettiğinde zanlının 59 yaşındaki Şehmuz Özmen olduğun ve kazadan hemen sonra yıkamacıya giderek kamyoneti temizlettiğini tespit etti. Polis bu tespitlerin ardından zanlının Yunus Emre Mahallesi'nde olduğunu belirleyerek burada yakaladı. Kamyoneti de bulan polis önce kamyonette çocuğa dair izler olup olmadığı yönünde çalışma başlattı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda kamyoneti zanlının yıkatmasına rağmen alt tarafta çocuğun kan lekelerine rastlandı. Zanlı emniyete getirilerek sorguya alındı. Zanlının sorgusunda, "Benim haberim yok, ben hiç bir şey hissetmedim bilmiyorum. Ben kimseye çarpmadım. Kamyoneti de muayeneye gideceğim için yıkattım" dediği öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme zanlıyı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Çocuk ise gözyaşları arasında toprağa verildi.
(FKE-
22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı