Araç Çekici firmalarının köprü yasağı uyanıklığı

-ARŞİV-

( İSTANBUL )- Bazı Sigorta şirketleri de bu duruma göz yumuyor- Anadolu yakasında arızalanan araç bir günde Avrupa yakasına ulaşabiliyor , bu süre iki günü de bulabiliyor İSTANBUL
Bild Araç Sayısı Üçüncü Köprü 


- Köprü yasağını bazı çekici şirketleri fırsata çevirerek vatandaşı mağdur ediyor. Bazı sigorta şirketleri de bu duruma göz yumunca, kaza veya arıza yapan araç sahibi zor anlar yaşıyor. Anadolu yakasında kaza yapan bir aracın Avrupa yakasına geçmesi bu uyanıklık yüzünden bir gün bile sürebiliyor. Köprü yasağını bahane eden bazı çekici firmaları bu durumu adeta fırsata çevirdi. İddiaya göre çekici şirketleri üçüncü köprüden geçiş parasını bahane ederek, gün boyunca farklı yakada kaza yapan veya arıza yapan araçları bir noktada topluyor. Ardından yeterli sayıda araca ulaşılmasının ardından çekici bir firmaları araçları geniş aracı yüklüyor. Bu şekilde köprü ücretinden kaçan çekici firmaları ise vatandaşı mağdur ediyor. İddiay göre eğer yeterli araç sayısı bulunmazsa, sayıya ulaşmak için araçlar bazen bir hatta daha fazla gün de otoparkta bekleyebiliyor. Bu nedenle vatandaşlar araçlarının gerekli zamanda tamirini sağlayamadığı için mağdur oluyor. Sigorta şirketleri de vatandaşın mağdur olmasına seyirci kalıyor. Bunun en somut örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı. Bir vatandaşın geçtiğimiz gün saat 14:00'da Beylerbeyi'nde aracı arızalanınca aracını sigorta yaptırdığı Güneş Sigorta'yı aradı. Sigorta yetkilileri aracın çekiciyle alınarak gün içinde Avrupa yakasında bulunan servise götürüleceğini söyledi.

Ancak araç ne servise gitti ne de yetkililer araç sahibine bilgi verdi. Gün boyu yapılan görüşmeler sonucu aracın gece 24:00'da servise gideceği söylendi. Ancak sigorta yetkililerinin tüm söylediklerine rağmen araç gece 24:00'da da servise götürülmedi. Bunun üzerinde araç sahibi vatandaş ertesi gün tüm aramalarına rağmen araçla ilgili net bilgi verilmedi. Vatandaşın yoğun telefon trafiği sonrası arızalı araç bir gün sonra saat 15:00'da servise gidebildi. Yaklaşık 25 saatlik görüşmenin ardından Güneş Sigorta yetkilileri de çekici firmaya suçu atarak sorunun onlardan kaynaklandığını söyledi.

Öte yandan çekici firmaların bu şekilde köprü yasağına bahane ederek çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği, araçların bir hatta iki gün sonra servise götürüldüğü de öğrenilirken, bazı sigorta şirketlerinin de buna göz yumduğunu belirtildi.
22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı