Araç bakımı ve onarımı hükümlülere emanet - ANKARA

- Araç bakım bölümünde görevli mahkumlardan detay görüntüler - Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan'ın açıklamalarıAraç bakımı ve onarımı hükümlülere emanet - Ankara Açık Cezaevinde kurulan atölyede, araç bakımı ve onarımı hükümlüler tarafından yapılacak - İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Atan: - "Türkiye'de ilk kez Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde hükümlüler, araçların bakım ve onarımlarını yapacak. Oto tamiri alanında artık hükümlülerimiz de yer alacak" - "Araç bakım ve onarım atölyesi, ilk olarak Adalet Bakanlığının ve kamu görevlilerinin araçlarına hizmet verecek. Hükümlülerimizin ter döktüğü atölyemizi vatandaşların da kullanımına sunmayı planlıyoruz"ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde kurulan oto tamir atölyesinde hükümlüler, araçların bakım ve onarımlarında görev alacak.Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işyurtlarında hükümlü ve tutuklulara 180 farklı alanda meslek eğitimi verildiğini belirtti.
Tekstil, mobilya, gıda başta olmak üzere çeşitli sektörlerde cezaevlerinde kurulu tesislerde üretim yapıldığını ifade eden Atan, çalışmalarla hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmalarının amaçlandığını söyledi.

Atan, meslek eğitimleri ve tesislerdeki üretim süreçlerinde de hükümlü ile tutukluların topluma faydalı bireyler olmalarının hedeflendiğini vurguladı.Üretime katılan hükümlü ve tutuklulara maaş ile kar payı verildiğini vurgulayan Atan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatıyla meslek eğitimine yönelik alanların artırıldığını bildirdi.Cezaevlerindeki üretim ve hizmet alanları arasına araç bakımını ilave ettiklerini anlatan Atan, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde araç bakım ve onarım atölyesi kurulduğunu dile getirdi.Atan, araçların motor bakımlarının, lastik değişimlerinin ve kaporta onarımlarının atölyede eğitim alan hükümlülerce yapılacağını açıkladı.
- İleride vatandaşa da hizmet vereceklerAtölyede rot balans ve far ayarlarının yapıldığı bölümlerin de bulunduğunu belirten Atan, şunları söyledi:"Türkiye'de ilk kez bir Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde hükümlüler, araçların bakım ve onarımlarını yapacak. Oto tamiri alanında artık hükümlülerimiz de yer alacak. Araç bakım ve onarım atölyesi ilk olarak Adalet Bakanlığının ve kamu görevlilerinin araçlarına hizmet verecek. Kapsamı genişleterek, hükümlülerimizin ter döktüğü atölyemizi vatandaşların da kullanımına sunmayı planlıyoruz."
Hükümlüler Araç Bakımı Cezaevleri Meslek Eğitimi Kamu Görevlileri 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı