Ankarada Gergin Bekleyiş Sürüyor...

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto etmek için Kızılay Meydanı'na gelen KESK üyelerine polis dağılmaları için bir saat süre verdi. Ancak bu süre saat 11.30 itibariyle sona erdi.
Süleyman Çelebi Gazi Mustafa Kemal Kızılay Kızılay Meydanı 


Polisin müdahale edeceği sırada devreye CHP'li vekiller Süleyman Çelebi ve Musa Çam girdi. Emniyet yetkilileri protestoculara saat 14.00'e kadar süre verdi. Grup, o saate kadar şu anda bulundukları yerde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda bekleyecek ve sonra da dağılacak.

Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara'ya gelerek Kızılay'da zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto eden KESK'e bağlı sendikaların üyeleri geceyi Kızılay'da GMK Bulvarı'nda geçirdi.

Güvenlik güçleri anonslarla eylemin yasal olmadığını belirterek eylemcilerden bir saat içinde dağılmalarını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini bildirdi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, eylemin demokratik hakları olduğunu belirtti. Eylemi öğleden sonraya kadar sürdüreceklerini ifade eden Özgen, polis müdahalesinin yasalara aykırı olacağını savundu.

Sloganlar atan grubun meydandaki bekleyişi sürüyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DEVREYE GİRDİ

Polisin protestoculara verdiği sürenin dolmasının ardından emniyet güçlerinin müdahale yapacağı anda CHP'li vekiller Musa Çam ve Süleyman Çelebi devreye girdi. Emniyet yetkilileri saat 14.00'e kadar süre verdi. Grup saat 14.00'de dağılma sözü verdi.

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı