Ankara Garı’na yürümek isteyen grup polise taş ve sopalarla saldırdı

Ankara Garı saldırısının yıldönümü nedeniyle Talatpaşa Bulvarı ' ndan Ankara Garı ' na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
Polis Müdahale Figen Yüksekdağ Polis Selahattin Demirtaş Hdp 


Ankara Garı önünde geçen yıl gerçekleşen terör saldırısının yıl dönümünde Talatpaşa Bulvarı ' ndan Ankara Garı ' na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Saldırının yapıldığı alana karanfil bırakmak isteyen gruba polis saldırının yapıldığı alana sadece saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin alındığını belirterek uyarılarda bulundu. Polisin uyarılarını dikkate almayan eylemcilerin polise taş ve sopalarla saldırması üzerine gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

Öte yandan gruba yapılan müdahalenin ardından saldırının yapıldığı alana HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri geldi.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
10 Ekim 2016 Pazartesi günü yayınlandı