Ankara'daki sünnet düğününü kana bulayan sanığa 61 yıl 10 ay hapis

Güvenlik kamerası görüntüsü
Müebbet Hapis Sünnet Düğünü Hapis Cezası Tutuklu Sanık Mahkeme Heyeti 

-Saldırının görüntüsü

( ANKARA ) ANKARA

- Ankara'da aralarında husumet bulunan akrabalarının sünnet düğününü basarak 2 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan Oğulcan Altınışık'a 61 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Altınışık'a yardım eden iki kişi ise 30 yıl 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Oğulcan Altınışık, Altan Atılgan, Caner Altınışık, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.
Davanın bugünkü celsesinde sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı. Son sözü sorulan Oğulcan Altınışık, "Böyle bir olayı yaptığım için pişmanım" dedi.
Sanıklar Altan Atılgan ile Caner Altınışık ise suçlamaları kabul etmedi ve beraatlerine karar verilmesini istediler. Sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Altınışık'a "İki kişiyi kasten öldürmek" suçundan iki kez müebbet hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, iki kez müebbet hapis cezasını 50 yıl hapis cezasına çevirdi. "Kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan da ceza alan Altınışık'a toplam 61 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Sanıklar Altan Atılgan ve Caner Altınışık'a ise "İki kişiyi kasten öldürmeye yardım etmek" ve "Kasten yaralamaya teşebbüs suçuna yardım etmek" suçlarından 30 yıl 11'er ay hapis cezası verildi.

3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı