Ankara'da 'kaset' operasyonu

CHP Antalya Milletvekili Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 89 şüpheliden 36'sı gözaltına alındı.
Kaset Komplosu Deniz Baykal 


CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile MHP'li eski bazı milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamından 120 kişi gözaltı kararı verildi.

120 kişiden 36'sı gözaltına alındı. Gözaltı kararı alınan 30 kişi ise başka soruşturmalardan tutuklu.

NE OLMUŞTU?

O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın aynı partiden milletvekili olan Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmişti. Aynı dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ' beyin takımı ' nı oluşturan isimler ' genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu kaset ' nedeniyle istifa etmişti. Bu 10 kişi arasından sadece İhsan Barutçu MHP'den ayrılmamış bağımsız olarak Meclis'e girmişti.

Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
2 Ağustos 2016 Salı günü yayınlandı