Ankara Barosundan HSK önünde açıklama - ANKARA

- Ankara Barosu avukatlarının HSK önünde toplanması - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'ın açıklama yapması - Avukatların alkışla protesto gösterisi yapması Ankara Barosundan HSK önünde açıklama - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran: - "(Hakimin avukatların üzerine yürüdüğü iddiası) Sevindirici bir gelişme var. Olayın hemen akabinde HSK, soruşturma için Birinci Daire'yi harekete geçirmiş ve gece soruşturma dosyası açılmıştır"ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi hakiminin, dün kendisi ve duruşmayı takip etmek isteyen avukatların üzerine yürüdüğü iddiasına ilişkin, "Sevindirici bir gelişme var. Olayın hemen akabinde HSK, soruşturma için Birinci Daire'yi harekete geçirmiş ve gece soruşturma dosyası açılmıştır." dedi.
Ankara Barosu ve çeşitli illerden gelen baro başkanları, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu'nun dün duruşmayı takip etmek isteyen avukatlar ile Canduran'ı salondan attığı ve üzerilerine yürüdüğü iddialarıyla ilgili HSK önünde basın açıklaması yaptı.Canduran, beraberindeki heyetle HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Sevindirici bir gelişme var. Olayın hemen akabinde HSK, soruşturma için Birinci Daire'yi harekete geçirmiş ve gece bakanın da imzasıyla soruşturma dosyası açılmıştır. Biraz önce bu bilgiyi HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz bize teyit etti." diye konuştu.
Ankara 12. İş Mahkemesinde dün yaşadıklarını anlatan Canduran, olayın muhatabının sadece duruşmaya alınmayan avukatlar değil, Türkiye'de görevli yüz binin üzerindeki avukat olduğunu savundu.Canduran, HSK, hakim hakkında gerekli işlemi yapana kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Çeşitli illerden gelen baro başkanları da Ankara Barosuna destek verdiklerini belirtti.

Protesto Basın Açıklaması Harekete Geç Kışla 

25 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı