Anaokulu öğrencilerinden 'geri dönüşüm' defilesi

Defileden detay
Öğretmenler Farkındalık Öğretmen Geri Dönüşüm Öğrenciler 

-Sergiden detay
-İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'dan açıklama
-Müdür Yardımcısı Semra Karakaya'dan açıklama

( AFYON KARAHİSAR)- Geri dönüştürdüler, defilede sergilediler AFYON KARAHİSAR

- Afyonkarahisar Toki Fatma Aliye Hanım Anaokulu, Asım Kocabıyık Anaokulu ve Emine Efioğlu Anaokulu minik öğrencileri, Eko-Okul Projesi kapsamında atık malzemelerden elde ettikleri ürünleri ve kostümleri defilede beğeniye sundu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Eko- Okul Projesi kapsamında Afyonkarahisar Toki Fatma Aliye Hanım Anaokulu, Asım Kocabıyık Anaokulu ve Emine Efioğlu Anaokulu öğrencileri atık malzemelerden ürettikleri kostümleri göstermek için bir defile düzenledi.
Minik öğrencilerin robot, çiçek ve prenses olduğu defilede amaç her atığın geri dönüştürülebileceğine dikkat çekmek oldu. ‘Her Atık Çöp’ değildir sloganıyla Park Afyon AVM’de düzenlenen defilenin sonunda yine atık malzemelerden elde edilen ürünlerin görücüye çıktığı bir sergi açıldı. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın katılımıyla açılan sergide çöpten üretilen birçok materyal dikkat çekti. "Sıfır atık ülke genelinde büyük öneme sahip" Sergiyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, geri dönüşümün son yıllarda öneminin arttığını söyledi.

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sıfır atık son zamanlarda ülke genelinde önem kazandı. Bizzat devletimizin uygulamış olduğu bir projedir. Kullanmış olduğumuz malzemeleri doğaya bırakırsak hem doğaya zarar vermiş oluruz hem de atıkları çoğaltmış oluruz. Biz burada farkındalık oluşturmak adına Afyonkarahisar’da anaokullarımızın düzenlemiş olduğu bu sergiyi hem bir defilenin açılışını yaptık. İnşallah ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olur. Eğitim sadece okullarda yürütülen bir süreç değil aynı zamanda toplumun içinde de ailenin içerisinde de var olan bir süreçtir. Ben bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” "İki yıldır projeyi uyguluyoruz" Gün boyu açık kalan sergi ve düzenlenen defileyle ilgili bilgiler veren Toki Fatma Aliye Hanım Anaokulu Müdür Yardımcısı Semra Karakaya da, Eko- Okul Projesini 3 anaokulu olarak 2 yıldır uyguladıklarını söyledi.

Her atığın çöp olmadığını göstermek ve tüm Afyonkarahisarlı vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla böyle bir sergi ve defile düzenlediklerini belirten Karakaya "Eko Okul Projesi kapsamında hem öğrencilerimizi bilinçlendirdik hem de vatandaşlarımızın geri dönüşüm konusunda dikkatini çekmeye çalıştık. O yüzden bugün burada sergimizi açtık. Bu sergide ve defilede hazırlanan ürünlerde bize destek olan velilerimize de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

12 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı