Anadolu yakasından kar manzaraları

Çamlıca’dan manzara
Köpek Sağlık Çalışanı Kar Manzaraları Sağlık Çalışanları Kar Yağışı 

-Karda oynayan köpekler
-Yokuşta zorlanan araçlar
-Yürüyüş görüntüleri
-röportaj

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- İstanbul’un Anadolu yakasında kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor. Çamlıca Tepesi ve Aydos Ormanı’nda vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren karın keyfini çıkardı. Dik virajlara tırmanmaya çalışan araçlar ise büyük zorluk yaşadı. İstanbul’da dün etkili olmaya başlayan kar yağışı, Pazar günü itibarı ile devam ediyor. Anadolu yakasının Marmara Denizi’ne bakan güney sahilleri ve sahile yakın kesimlerde kar yağışı hafif şekilde devam ederken, yüksek kesimlerde ise beyaz örtünün her yeri kapladığı görülüyor. Anadolu yakasının en yüksek yerlerinden biri olan Çamlıca Tepesi’ne vatandaşlar erken saatlerden itibaren araçlarıyla gelip manzaranın keyfini çıkardı. Bazı araçların ise dik yokuşları çıkarken zorlandıkları görüldü.
Gece boyunca park halinde kalan araçların üzeri tamamen karla kaplanırken, Çamlıca’da köpeklerin kar üzerinde oynadıkları oyun İHA kamerasına takıldı. Öte yandan kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar da Aydos Ormanı’nda trekking yaptı. Bir grup sağlık çalışanı her hafta farklı bölgelerde yürüyüş yaparken, bu haftaki yürüyüşlerini kar yağışı eşliğinde Aydos ormanlarında 14 kilometre yürüyerek tamamladı. Enver Güler, Adil Güler, Resul Karakaya, Vedat Gökhaner, Abdüsselam Önen, Bayram Güler, Enes Güler, Metin Yüksel, Mustafa Şamlı isimli sağlık çalışanları, “Sloganımız, dünyada en iyi ilaç yürüyüştür” dedi.
Ekip başı olan Enver Güler, “Hepimiz sağlık çalışanıyız. Haftalık düzenli bir şekilde yürüyüşler yapıyoruz . Bu haftaki yürüyüşümüz Aydos ormanlarına 14 kilometrelik yürüyüş. Hava durumunu da takip ettik. 3-5 santimetre kar olacağı bilgisini aldık. Keyifli bir yürüyüşe çıktık. Şu an zirveye yaklaştık. Düzenli bir şekilde yapıyoruz. Sloganımız 10 bin adım. Bunu yapıyoruz, keyif alıyoruz. Bütün herkesi de doğa yürüyüşüne davet ediyoruz. Sloganımız en iyi ilan yürüyüştür” dedi.

24 Şubat 2019 Pazar günü yayınlandı