Anadolu Platformu'nun genel merkez binası İstanbul'da açıldı

Açılış konumları
Açılış Töreni İnisiyatif Sivil Toplum Başkent Öğrenciler 

-Açılışın yapılması
-Turgay Aldemir röportaj
-Genel ve detay

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Sosyal, kültürel, eğitim ve yardım gibi alanlarda faaliyet gösteren Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu'nun genel merkez binası çok sayıda davetlinin katılımıyla Fatih'te açıldı. Sosyal, kültürel, eğitim ve yardım gibi alanlarda faaliyet gösteren Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu'nun genel merkez binası Fatih'te açıldı. Altı kattan oluşan merkezin her bir katında eğitim, kültür, sanat, medya, gençlik, kadın, aile, yayın, düşünce ve fikir dünyasına dair çalışmalar yapılacak. Dün düzenlenen açılış töreninde Platform’un misyonunun ne olduğu ve bu misyonu gerçekleştirmeye yönelik ne tür çalışmalar yapıldığı hakkında sunum yapıldı. Dualar eşliğinde açılışı yapılan merkezin kurdelesi kesildikten sonra katlar dolaşılarak yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.
Genel merkez hakkında bilgi veren Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, ''Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu bina, Anadolu'nun değişik bölgelerinde faaliyet gösteren 80'i aşkın sivil toplum örgütünün genel merkezidir. Burada eğitim, kültür, sanat, medya, gençlik, kadın, aile, yayın, düşünce ve fikir dünyasına dair çalışmalar yapılacak. Burası bir okul ve bir ocaktır. Burası Anadolu'nun kadim geçmişinde var olan irfan mekteplerinin yeniden insana dönüşmesi için faaliyet yürüten sivil bir merkezdir'' dedi.
Aldemir sözlerine şöyle devam etti: ''Özellikle gençlik çalışmalarında olduğu gibi 'Evde Karakter Eğitimi' projesinde de ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar içerisinde okuma grupları, fikir ve düşünce atölyeleri, sanat ve spor faaliyetleri yer almaktadır. Bununla birlikte üniversitelerde de benzeri çalışmalar yürütülmektedir. Gençlik teşkilatımız olan Anadolu Öğrenci Birliği çatısı altında 100'ün üzerindeki üniversitede eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri yapılmaktadır. Dünyanın birçok yerinde İyilikder ile yardım faaliyetleri düzenliyoruz. Kadın ve aileye dair, özellikle değerlerimizin yeniden aile merkezli olmasına dönük Anadolu Kadın ve Aile Derneği (AKADDER) bünyesinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarda üzerinde yaşadığımız toprakların sivil ve yerli karakterine yaslanıyoruz. Anadolu'nun dününde var olan ve geleceğinde de var olacak çabalar ortaya koyuyoruz. Anadolu Platformu olarak çabamız ve gayretimiz; özgür, adil ve herkesin hukukunun gözetildiği bir ortam oluşturmak, bu konuda alınmış inisiyatifleri desteklemek, var olan sorunlara bu çerçevede çözüm aramak. Örneğin Suriye'de birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Afrika'da, Balkanlar'da ve diğer coğrafyalarda benzeri çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Nerede bir acı, nerede bir sorun varsa Anadolu Platformu ve gönüllüleri orada olmaya çalışıyor''. Ülkemizin 90 yıldır bir daralma ve fetret dönemi yaşadığına vurgu yapan Aldemir, “Son dönemde, özellikle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir inkişaf yaşanıyor;devlet ve millet buluşması gerçekleşiyor. Bu buluşmanın özellikle eğitim, kültür, medya, sanat, spor ve gençlik alanlarında daha yoğun şekilde yaşanması gerekiyor. Bunun yolu ise sosyal sermayenin, yani iktisadi kalkınmanın yanında insani gelişmişliğin de gerçekleştirilmesidir. Bunun için sivil toplum çalışmalarının milletin öncelikleri ve değerleri ışığında ortaya konulmasına ihtiyaç var. Bu konuda karınca kararınca önemli bir misyon üstlendiğimize inanıyoruz. Bu toprakları yeniden insanlığın ve adaletin başkenti yapmayı hedefleyen ve insanı merkeze alan sivil bir hareketiz'' şeklinde konuştu.
Törene, Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ve İstişare Kurulu üyeleri ile İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ve İcra Kurulu üyeleri, platform'a üye dernek temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı