Anadolu Gençlik Derneği'nden İsrail Protestosu

Balıkesir'de teravih namazı sonrası Gazze'de şehit düşenler için Gıyabi Cenaze namazı kılındı ve İsrail'e ateş püskürüldü.
Anadolu Gençlik Derneği İngiltere Avrupa Birliği Birleşmiş Milletler Müslüman 


Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii'nde kılınan teravih namazının ardından Gazze'deki Şehitler için toplanıldı. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir şubesi İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı düzenledi. Teravih namazı sonrası cenaze namazına katılan vatandaşlar Gazze'de öldürülen masumlar için dua ederek, İsrail'i protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı basın açıklamasında, ' Siyonist terör örgütü İsrail ' in Gazze ' ye ve Gazze ' nin Müslüman halkına yönelik yaptığı saldırıların devam ettiğini söyledi. Son bir kaç gün içerisinde İsrail'İn Gazze şeridine 500 tondan fazla bomba yağdırdığını ifade eden Güçlü, ' Çoğu çocuk dört yüzden fazla Müslüman şehit edilmiştir. Yaralıların sayısı üç bini bulmuştur. Sağlık Merkezleri, Ambulanslar özellikle vurulmaktadır. Kilometre kareye dört bin beş yüz beş kişinin düştüğü Gazze Şeridi, bir milyon sekiz yüz bin insanın yaşam mücadelesi verdiği bir savaş alanına dönüşmüştür. Uygulanan ambargo ve yapılan bombardıman nedeni ile tıbbi malzeme, gıda ve içme suyu ihtiyacı giderilememektedir. Elektrik kesintileri yaralılara müdahaleye imkân vermemektedir.Terör örgütünün savaşa gerekçe olarak gösterdiği üç Yahudi gencin kaçırılıp öldürülmesini olayının MOSSAD ' ın işi olduğu bellidir. Buna karşın başta ABD olmak üzere, İngiltere, Almanya ve Avrupa Birliği ' nin diğer ülkeleri saldırıları terör örgütü İsrail ' in kendini savunma hakkı olarak görmektedirler ' dedi.

Birleşmiş Milletler'in İsrail'e söz geçirecek bir yapıda olmadığın dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü, ' Birleşmiş Milletler İsrail ' in verdiği talimatlarla hareket eden ve beş ülkenin borusunun öttüğü göstermelik bir kuruluştur ' dedi. Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü: ' Oruç tuttuğumuz, çocuklarımızla, anne babamızla iftar ettiğimiz, sahura kalktığımız bu mübarek zaman diliminde Filistin ' de küçücük çocuklar öldürülüyor. Onların parçalanmış minik bedenlerini ekranlarda görmeye yüreğimiz dayanmıyor. Burada tekrar söylüyoruz.Kınamadan, lanetlemeden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda eleştirilmekten anlamaz. Biz Gazze ' ye ABD askeri istemiyoruz. Biz Gazze ' ye NATO askeri istemiyoruz. Biz Gazze için Birleşmiş Milletleri göreve çağırmıyoruz. Gazze ' ye İslam Ülkelerinin askerlerinden oluşan bir barış gücü gitsin ' şeklinde konuştu.

Güçlü'nün açıklaması zaman zaman tekbir sesleri ve İsrail'e lanet mesajlarıyla kesildi.

Basın açıklamasının ardından toplu bir şekilde Gazze için dua edildi.
21 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı