Ammar Bilteci, Mısır Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’nda Şehit Edilen Kardeşi Esma-el Bilteci’yi Anlattı

İstanbul Başakşehir Belediyesi tarafından “Ortadoğu Sıcak Bölge” söyleşisi düzenlendi. Ammar Bilteci, Mısır Rabiatü ' l Adeviyye Meydanı ' nda şehit edilen Esma-el Bilteci ' yi anlattı.
Şehit İslam Ortadoğu Mısır Başakşehir Belediyesi 


Başakşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Ortadoğu Sıcak Bölge” isimli bir program düzenlendi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi ' nde düzenlenen programda, çatışmalarla ve savaş ile anılan Ortadoğu coğrafyası konuşuldu. Program kapsamında Demet Tezcan ' ın oturum başkanlığını yaptığı söyleşide, Nihad Libeli, Tülay Gökçimen, Turan Kışlakçı ve Nevzat Çiçek Arap dünyasındaki değişimi ve Ortadoğu coğrafyasındaki savaşlar değerlendirdi.

Mısır ' da Rabiatü ' l Adeviye Meydanı ' nda çıkan olaylarda küçük yaşta şehit edilen Esma el- Bilteci ' nin ağabeyi Ammar Bilteci düzenlenen geceye sürpriz konuk olarak katıldı.

Söyleşide öncesinde bir konuşma yapan Ammar Bilteci, Rabiatü ' l Adeviye Meydanı ' nda yaşanan olayların insanların daha çok birbirlerine bağlanmasını sağladığını söyledi.

Bilteci, “Verilen yüzlerce şehit gösteriyor ki bizler artık yeni arayışlar içerisindeyiz. Eskisi gibi mazlum ve boynu bükük olmak istemiyoruz. Artık bir direniş var. Biz bu dersten öğrendik ki. Şu ana kadar olan bu olaylardan artık uyandık ki. Bütün bu olanlardan, bütün İslam aleminde özellikle de Arap devletlerinde her zaman zalim gaddar ezilenler bulunmaktaydı bize hükmeden ama artık susmayacağız” dedi.

17 Ocak 2015 Cumartesi günü yayınlandı