Amik Ovası'nda evler sular altında

Köyden genel görüntü
Sağanak Yağış Tarım Baraj Kapakları Hayvancılık Hayvan 

-Su basan evlerden görüntü
-Su basan evlerini kendi imkanlarıyla boşaltanlar
-Bir uçağın göle dönen ova üstünden havaalanına inişi
-Vatandaşlar ile röportaj

( HATAY )- Hatay'da etkili olan yağış ve baraj kapaklarının açılmasıyla Amik Ovası sular altında kaldı, tarım arazilerini ve evleri su bastı HATAY

- Hatay’da son bir haftada etkisini arttıran sağanak yağışlar Amik Ovası'nı esir aldı. Aşağıoba Mahallesi ova ile birlikte sular altında kaldı. Etkili olan yağış ve baraj kapaklarının açılmasıyla Amik Ovası da sular altında kaldı, tarım arazilerini ve evleri su bastı. Antakya ilçesi Aşağıoba Mahallesi'nde bulunan bazı ahırları su basarken ahırda bulunan bazı hayvanlar zarar gördü. Mahallede oturan ve çiftçilik yapan Osman Sönmez, geçen yıl gibi bu yıl da buğdaylarımız hayvanlarımız, evlerimiz sular içerisinde. Devlet büyüklerimizden bir an önce yardım bekliyoruz. Yardım yapılmaz ise tarlalarımızı satmak zorunda kalacağız" dedi.
Aşağıoba Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Mustafa Kaplan'da, "Köyümüz sular altında kaldı ahırlarımız tahliye etmek zorundayız. Yemlerimiz ve hayvanlarımız su altında. Devletimizin bir an önce bize yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu.

5 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı