Amasya’dan İdlib’e 13 tırlık yardım

Yardım tırlarından görüntü
Yardım Malzemesi İnsani Yardım Teröristler Çadır Kent Saldırı 

-Açıklama
-Amasya

( AMASYA ) AMASYA

- Amasya İHH Temsilciliğinin organizasyonu ile Amasya’dan Suriye’nin İdlib kentine 13 tırlık, 355 ton insani yardım malzemesi gönderildi. Yardım tırları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınları ve çadır kentlere ulaştırılacak. Yardım tırlarında 345 ton un, 2.5 ton kömür, 1 ton bakliyat, 1.5 ton gıda, Bay-Bayan ayakkabısı, giysi, çocuk bezi, çocuk maması, soba, hijyen malzemesi ve battaniyeden oluşan 13 tır insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderilmek üzere dualarla Amasya’dan yola çıktı. Tır Şoförlerinden Fatih Aslan, “13 tır Suriye’ye yardım götürüyoruz. Reyhanlı Cilvegözüne. Daha önceki senelerde de gitmiştik. Orada hayat zor, Müslüman kardeşlerimiz zor durumdalar. Bizlerde vatandaşlar olarak yardımlarımızı esirgemiyoruz” dedi.
İHH Amasya Başkanı Serdal Benli, “Suriye'de Esed, Rusya ve İran'ın katliamları devam ediyor.Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle son 1 haftada 39 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına sığınırken, kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 541 bine ulaştı. Yerinden edilenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken, bir kısmı da Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor. Amasya merkez, Merzifon, Suluova, ve Havza’dan hayırsever halkımızın katkılarıyla oluşturduğumuz; yardım tırlarında 345 ton un, 2.5 ton kömür, 1 ton bakliyat, 1.5 ton gıda, Bay-Bayan ayakkabısı, giysi, çocuk bezi, çocuk maması, soba, hijyen malzemesi bulunuyor. Bu tırları inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye’nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Aynı zamanda Unun dışında gönderdiğimiz diğer insani yaşam malzemelerinin de çadır kentlerde dağıtımını yapacağız"dedi.
Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, “Bu yardımları ilgili yerlere ulaştırmak için hayırsever vatandaşlarımızın tarafından toplanan bu yardımları burada sizlerle beraber Suriye’ye çadır kentlere ulaştırmamıza vesile olan diğer tüm kuruluşlara diğer tüm vakıflara sizler adına bende teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İl Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu’nun okuduğu duanın ardından tırlar Suriye’nin İdlib kentine doğru yola çıktı.
2 Şubat 2020 Pazar günü yayınlandı