Altı metrekarelik barakada verdiği yaşam mücadelesini kaybetti

Evden detaylar
Acil Servis Yaşam Mücadelesi Jandarma Telefon Görüşmesi Kız Kardeş 

-Jandarma ve polisin gelmesi
-Komşu Belen'in eşiyle telefon görüşmesi
-Komşu Belen ile röportaj
-Sağlık ekiplerinin tespit çalışması

( ANTALYA )- Eşinin öldüğünü haber veren komşuya “Sabah sabah piyangodan mı çıktın” cevabı- Eşinin öldüğünü öğrenince 'yaptıklarının cezasını çekiyor' dedi ANTALYA

- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 6 metrekarelik barakada tek başına yatalak ve bakıma muhtaç şekilde yaşayan Remzi Polat (82) dün gece vefat etti. Bakımını yapan ve ihtiyaçlarını karşılayan komşusu Erdem Belen, Polat'ın eşini arayarak öldüğünü söylemesi üzerinde eşinden “Yaptıklarının cezasını çekiyor. Sabah sabah piyangodan mı çıktın sen?” cevabını aldı. Eski ve oğlu öldükten sonra Zonguldak’ın Ereğli ilçesinden 20 sene önce Manavgat’a gelen ve bir süre baharatçılık yaptıktan sonra işleri bozulunca işçi olarak çeşitli yerlerde çalışan Remzi Polat (82) dün gece 6 metrekarelik bir barakada verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Remzi Polat’ın bakımını yapan Erdem Belen, “Dün gece kendisine, süt ve meyve suyu içirdik. Bugün sabah babamı aradım, Remzi amcaya bak dedim. Saat 09:00 sıralarında babam bakmaya geldiğinde ölmüş. Beni arayınca bende buraya geldim” dedi.
"5 kız kardeşi bana baş sağlığı dilediler" Polat’ın uzun süredir Manavgat’ta yaşadığını, 1 yıldır 6 metrekarelik barakada kaldığını anlatan Belen, “Durumunu başta Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü olmak üzere her yere bildirdik. Ama kimse ilgilenmedi, göz göre göre öldü. Ne akrabaları geldi, ne Manavgat’tan bir yetkili geldi. Kimse gelmedi, Remzi Polat burada öldü” dedi.
Polat'ı hafta da 2-3 defa hastanenin acil servisine götürdüğünü ifade eden Belen, "5 tane kız kardeşi var. Hep aradık ama kimse ilgilenmiyor. Öldüğünü haber verdik. Bana ‘başın sağ olsun’ dediler” diye konuştu.
"Piyangodan mı çıktın sen" cevabı Belen, gazetecilerin yanında yabancı uyruklu eşi M. Polat’ı arayarak Remzi Polat’ın öldüğünü söyledi.

M. Polat da şaşırarak, “Ben onu hastanede biliyordum. Allah Allah. O kendi yaptıklarının cezasını çekiyor. Bana çektirdi. Emekli parasını ister alır yerim, istersem bir yere bağışlarım. Sabah sabah piyangodan mı çıktın sen” diyerek telefonu kapattı. İhbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, Polat’ın öldüğü belirlendi. Polat’ın cenazesi morga kaldırıldı.
2 Şubat 2020 Pazar günü yayınlandı