Altı kardeş birlikte hayata tutunuyor - TOKAT



: - Genel görüntüler - Detaylar - Kız kardeşlerin ev işleri yapması - Kardeşlerden detaylar - Kaymakam'ın kardeşlerle konuşması - Kardeşlerden detaylar - Havva Bolat ile röportaj - Kaymakam İnam'ın açıklamaları - Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer'in açıklamalarıAltı kardeş birlikte hayata tutunuyor - Tokat 'ın Almus ilçesinde, iki yıl arayla anne ve babalarını kaybeden en küçüğü 7 yaşında altı kardeş, tek katlı ahşap evde birbirlerinden güç alarak ayakta durmaya çalışıyor - Evin yükünü, kardeşlerin en büyüğü 20 yaşındaki Havva ve 18 yaşındaki Kadriye Bolat omuzluyor - Havva Bolat: - "Zor oluyor ama kardeşlerimize bakıyoruz. Devletimiz hep yanımızda. Çocukları çok sevdiğim için anaokulu öğretmeni olmak istemiştim. Liseyi dışarıdan okuyorum"TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat 'ın Almus ilçesinde, iki yıl arayla anne ve babalarını kaybeden en küçüğü 7 yaşında 6 kardeş, tek katlı ahşap evde birbirlerinden güç alarak hayatın getirdiği zorlukları aşmaya çalışıyor.İlçeye bağlı bir köyde çiftçilikle uğraşan Bolat ailesi, imkanları kısıtlı da olsa kalabalık ve mutlu bir aile olarak yaşamlarını sürdürürken art arda iki büyük acı yaşadı.Havva (20), Kadriye (18), Mahmut (17), Pınar (13), Yağmur (11) ve Muhammet Bolat (7), 2014 yılında anneleri Hanife Bolat'ı 55 yaşında beyin kanamasından, babaları Rüstem Bolat'ı ise 2016 yılında 57 yaşında böbrek yetmezliğinden kaybetti.Bir anda hayat karşısında yapayalnız kalan 6 kardeş, birbirlerine sarılarak zor günleri aşmaya çalıştı.Anne ve babaları ölünce evin yükünü ise ablalar Havva ve Kadriye Bolat omuzladı. Yemek pişiren, çamaşır yıkayan, evin temizliğini yapan, ihtiyaçlarını karşılayan, küçük kardeşlerinin kişisel temizliğini yapan Havva ve Kadriye, eğitimlerine ara vermek zorunda kaldı.Ailenin durumdan haberdar olan Kaymakamlık maddi yardımda bulunurken, çocukların okulla ilgili ihtiyaçlarını da giderdi. - "Zor oluyor ama kardeşlerimize bakıyoruz"Havva Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babalarını kaybedince, küçük kardeşlerine kendisinin ve kardeşi Kadriye Bolat'ın birlikte sahip çıktığını söyledi.

Anaokulu öğretmeni olmayı çok istediğini ancak bu hayalini bir süre ertelemek zorunda kaldığını ifade eden Bolat, "Zor oluyor ama kardeşlerimize bakıyoruz. Devletimiz hep yanımızda. Çocukları çok sevdiğim için anaokulu öğretmeni olmak istemiştim. Liseyi dışarıdan okuyorum. Onuncu sınıf öğrencisiyim." dedi.
Kadriye Bolat da ablasıyla kardeşlerine "anne - babalık" yaptıklarını, bundan mutluluk duyduklarını belirtti.
Eğitimine açık lisede devam ettiğini söyleyen Bolat, şartları zor olsa da hemşire olmak istediğini dile getirdi.Bolat kardeşleri ziyaret eden Almus Kaymakamı Hamza İnam, çocukların her zaman yanında olduklarını vurguladı.İnam, "Anne ve babasını kaybeden 20 ve 18 yaşındaki iki kardeşin diğer kardeşlerine kol kanat germesi ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamaları zor bir şey. Kolay bir şey değil bu yaşta. Bunu ancak yaşayan bilir. Bunların gözüne baktığımızda onların hüznünü görebiliyoruz. Bu davranışın her boyutu ile takdir edilmesi gerekiyor. Bu çocuklara anne ve babası yokken bakmak kolay değil." diye konuştu.
Çocukların devlet korumasına alınabileceğini belirten Kaymakam İnam, abla reşit olduğu ve çocuklar bunu istemediği için maddi yönden çocukları desteklediklerini sözlerine ekledi.Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer de ailenin her zaman yanında olduklarını söyledi.


Böbrek Yetmezliği Anaokulu Öğretmeni Beyin Kanaması El Temizliği Devlet Koruması 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı