Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mican'ın 'aşağılama' davası - İSTANBUL

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mican'ın "aşağılama" davası - İSTANBUL - Basın açıklaması - Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican'ın açıklamasıAlperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mican'ın "aşağılama" davası - Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, İstanbul 'da geçen yıl düzenlenmesi planlanan bir eyleme (LGBT) yönelik yaptığı basın açıklamasında, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldıİSTANBUL (AA) - Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican'a, İstanbul 'da geçen yıl düzenlenmesi planlanan bir eyleme (LGBT) yönelik yaptığı açıklamada, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 4 bin lira adli para cezası verildi.
Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mican ile müşteki Kıvılcım Arat ve taraf avukatları katıldı.
Duruşmada söz verilen müşteki Kıvılcım Arat'ın avukatı Emire Eren Keskin, sanığın cezalandırılmasını istedi.Son sözü sorulan sanık Mican, "Türkiye Cumhuriyeti halkının yüzde 99'u Müslüman'dır. Devlet, halkının dini değerlerini korumak zorundadır. Benim halkı kin ve nefrete yönelik tahrik ettiğime dair şikayetçi ifadeleri var. Bunları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ve kurumum her zaman farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Beraatimi talep ediyorum." dedi.
Sanık Mican'ın avukatı Mehmet Üstündağ da müvekkilinin şikayetçi tarafa karşı bir eyleminin olmadığını savunarak, "Devlet yönetimine bir çağrıda bulunmuştur. Herhangi bir tahrik olayı yoktur. Ayrıca suç işleme kastı yoktur. Olsa eylemi yaptığı gün gider müdahale eder. Beraatini talep ediyoruz." diye konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Mican'ı "halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.Sanığa verilen kısa süreli hürriyeti bağlayıcı hapis cezasını sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak adli para cezasına çeviren mahkeme, Mican'ı 4 bin lira adli para cezasına çarptırdı.Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı 3 aydan fazla hapis cezasına mahkum edildiği için cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmetti. - "Dava sonucunu temyiz edeceğiz"Davanın karara bağlanmasının ardından adliye bahçesinde basın mensuplarına açıklama yapan Kürşat Mican, bir yıldan beri devam eden mahkeme sürecinin bugün sonuçlandığını belirterek, aşağılama suçundan para cezasına çarptırıldığını söyledi.

Yargı sürecinin devam ettiğini ve dava sonucunu temyiz edeceklerini kaydeden Mican, davanın beraatle sonuçlanmasını istediklerini dile getirdi.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kürşat Mican'ın, bileşenlerinin adları LGBTİ olarak kısaltılmış cinsel yönelimleri farklı bireyler tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan yürüyüşe karşı yaptığı basın açıklamasında, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Para Cezası Basın Açıklaması Hapis Cezası Cinsel Yönelim Basın Mensupları 

14 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı