- Almanya’da Oy Verme İşlemi Başladı

Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel röp.
Kimlik Numarası Özel Güvenlik Güvenlik Kontrolü Gümrük Kapısı Seçim Sistemi 

-Duran Çoşkun röp.
-Züleyha Akyıldız röp.
-Recep Akyıldız röp.
-Detaylar

( HAMBURG ) - Almanya’da oy verme işlemi başladı HAMBURG

- Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için oy verme işlemi Almanya’da başladı.
7-19 Haziran 2018 tarihleri arasında her gün 09.00 - 21.00 arası Almanya’daki 13 konsoloslukta Türk vatandaşı olanlar ve TC kimlik numarasına sahip olanlar oylarını kullanabilecekler. Gümrük kapılarında ise 24 Haziran’a kadar oy kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde 30 Haziran - 4 Temmuz 2018 tarihlerinde oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı vatandaşlarımız, sadece bağlı oldukları konsolosluklarda değil, istediği konsolosluk veya gümrük kapılarında oy verebilecekler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız 60 ülkedeki 123 temsilcilik ve 34 gümrük kapısında oylarını kullanabilecekler. Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerine bağlı Hamburg Başkonsolosluğu'nda oy verme işlemi sürerken, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel de oyunu sabahın erken saatlerinde kullandı. Oyunu 5'nolu sandıkta kullanan Sunel, “Lütfen oy vermeye gelmeden önce “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”nde kayıtlı olup olmadığınızı https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp internet adresinden kontrol ediniz. Almanya’daki 13 konsolosluğumuzda da oylarınızı kullanabilirsiniz“ ifadelerini kullandı. İş günü olmasından dolayı seçimlerin ilk saatlerinde çok fazla yoğunluk yaşanmazken Hamburg dışından da seçimlere katılanlar oldu. Sandık görevlileri kimlik kontrolü yaparak vatandaşlarımızı seçim sistemi ve oy verme konusunda bilgilendirdiler. Konsolosluğa gelenler özel güvenlik ekibi tarafından güvenlik kontrolü yapılarak içeri alındı. Vatandaşlık görevini yerine getirmeye geldiğini söyleyen Duran Çoşkun, “Heyecanlıyız. Türkiye için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Oyunu kullanmaya gelen Züleyha Akyıldız ise, “Devletimizi, milletimizi yıkmak, incitmek isteyenlere Rabbim fırsat vermesin. Müslümanların son kalesine Allah’ım güç, kuvvet versin. Tüm İslam alemini de uyandırsın. Kalpten Müslüman olup devletimize, milletimize sahip çıkalım. Barbarlar Türkiye’yi yıkmak istiyorlar Allah’ım fırsat vermesin” şeklinde konuştu.
Sürecin hayırlı olmasını dileyen Recep Akyıldız ise, “Milletimize, devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Osmanlının son kalesi olan Ak Parti’nin kazanmasını istiyorum” diye konuştu.

7 Haziran 2018 Perşembe günü yayınlandı