Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi - İSTANBUL

- Ali Ağaoğlu'ndan detaylarAli Ağaoğlu tanık olarak dinlendi - Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam ediliyor - Duruşmada iş adamı Ali Ağaoğlu tanık olarak ifade verdi - Ağaoğlu: - "Aytaç Ocaklı, Zekeriya Öz'e elden eski tarihli makbuz verilmesini talep etti. Çok ahlaksızca bir teklifti"İSTANBUL (AA) - Firari savcı Zekeriya Öz'ün kasası avukat Tayfun Aktaş'ın tutuklu yargılandığı davada, Öz'ün Dubai tatilinin masraflarını karşıladığına ilişkin kendisinden eski tarihli makbuz istendiği iddia edilen iş adamı Ali Ağaoğlu'nun tanıklığına başvuruldu. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Tayfun Aktaş ile 3 avukatı katıldı.
Duruşmada, iş adamı Ali İbrahim Ağaoğlu, tanık olarak ifade verdi. Dava konusu olaya ilişkin daha önce 2 kez ifade verdiğini kaydeden Ağaoğlu, önceki ifadelerinin de doğru olduğunu söyledi.

Olay tarihinde Halil İbrahim Demirhan adlı kişinin kendi şirketlerinde bölge temsilcisi olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Aytaç Ocaklı adlı kişi Demirhan'ın yanına gitmiş. Halil sıkıntılı bir şekilde beni aradı. Demirhan'ı ve yanındaki Aytaç Ocaklı'yı Ataşehir'deki ofise çağırdım. Benim ofisime geldiler. Ocaklı, Zekeriya Öz’e elden eski tarihli makbuz verilmesini talep etti. Çok ahlaksızca bir teklifti. Tayfun Aktaş ofise sonradan geldi. O da makbuz talep etti.” dedi.
Ağaoğlu, Aytaç Ocaklı ve sanık Tayfun Aktaş’ın makbuz verilmesi için kendisine küfürlü ifadeler kullanıldığını belirterek, “Savcıyı yedirmeyiz falan dedi.
Asıl beni tehdit ettiler. Seni yaşatmayız falan.Seni ticari olarak da fiili olarak da yaşatmayız, bunu sizin yanınıza bırakmayız. Bu makbuz verilmezse bunun hesabını sorarız gibi tehdit ettiler" diye konuştu.

Tutuklu Sanık Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü Irak 

16 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı