Alev Alatlı: Erdoğan'ın gözlerini oymak aşağılık bir iş

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenirdeki konuşmasıyla bir kez daha adından söz ettiren Alev Alatlı, Erdoğan ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Konuşmasında övgünün yanısıra uyarının da bulunduğunu anlatan Alatlı, bu uyarıların görmezden gelindiğini savundu. Türkiye'nin bu iktidarla rönasans devri yaşadığını da ileri süren Alatlı, Erdoğan'ın devrimci bir ruha sahip olduğunu, bu nedenle bu sözleri hakettiğini söyledi.
Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Şirin Payzın Cumhurbaşkanlığı Türkiye Alev Alatlı 


Alev Alatlı, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yıl düzenlenen töreninde aldığı ödül ve yaptığı konuşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alatlı, konuşmasında Erdoğan'ın övdüğünü söyledi ve bunun gerekçelerini anlattı. İşte Alatlı'nın o sözleri;

'Sayın Erdoğan'ı gerçekten övdüm ve çok büyük takdirle karşıladığım taraflar var. Fakat orada bir uyarı var ve bu uyarıda görmezden gelindi. İşin garip tarafı ise o kadar öfkelendikleri Erdoğan anladı bunu biliyor musunuz? Bu konuşmayı en iyi onlar anladı.

Nasıl oluyor da bu kod birliği bu kadar hızlı kayboluyor. Bu beni Türkiye için çok düşündürüyor. Çok iyi görmüyorum bunun sonunu.
12 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı