Aldığı hibe desteği ile kendi işinin patronu oldu

destekle açılan iş yeri
Tron Gözleme Girişimci Kadın Kredi Desteği Girişimcilik 

-çalışma detay
-iş yeri sahibi röportajı
-çalışanlar ile röportaj

( KIRŞEHİR )- Mamut Bektaş, Kaman ilçesinde açtığı gözleme dükkanı ile 20 kişiyi istihdam ediyor KIRŞEHİR

- Aile bütçesine katkı sunmak isteyen Mamut Bektaş (39), Kosgeb'den aldığı kredi ile kendi işinin patronu oldu. Aldığı 50 bin lira hibe ile Kaman ilçesinde mantı, gözleme ve katmer satışı yapan Bektaş, 20 kişiye de iş imkanı sundu. Kosgeb, girişimcilik programlarından faydalanan Bektaş, aldığı kredi desteğinin kendine can suyu olduğunu söyledi.

Kaman ilçesinde açtığı iş yerinde 20 kadına da çalışma imkanı sunan Bektaş, iş arayan kadınlara da örnek oluyor. Kosgeb'den aldığı destekle kendi işinin patronu olduğunu söyleyen girişimci kadın Mamut Bektaş, "50 bin lira hibe, 20 bin lira ise ekipman ücreti aldım. 24 ay da kira desteği aldım. Bu bana çok büyük bir destek oldu. Önceden ev kadınıydım ama şimdi kendi işimin patronu oldum. Çok mutluyum. Çok güzel bir duygu. İş yerimde hamur işi, baklava, su böreği, yufka ekmek, katmer, mantı üretiyoruz. Kosgeb olmasa evde ne yapabilirim diye düşünecektim. Destek olmayınca da bir şey olmuyor. Çok da memnunum. Hem evimi geçindiriyorum hem de çocuklarımı okutuyorum" dedi.
İlçede herhangi bir işle meşgul olmayan ve Bektaş'ın açtığı firma ile kendine iş imkanı oluşturan Hülya Özdemir ve Fatma Dağ ise yaptıkları açıklamada, evde olduklarını ve iş hayatına Mamut Bektaş ile birlikte atıldıklarını belirtti.

22 Aralık 2019 Pazar günü yayınlandı