Akseki'de doğa yürüyüşü düzenlendi - ANTALYA

- Yürüyüş gurubu - Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar'ın konuşması - Alanya Trekking Gurubundan 6 ülke vatandaşı ile yürüyüşe katılan Halil Toggöz'ün konuşması - Manavgat'tan yürüyüşe katılan Hüseyin Köken'in konuşması, - Yabancı katılımcılarANTALYA (AA) - Akseki ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşünde katılımcılar 20 kilometrelik parkuru 8 saatte tamamladı.Cevizli Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cevizli (Kargai) Dağ Yürüyüşünde, Akseki ile Konya'nın Seydişehir ilçesi sınırları ilçesinde bulunan Akseki'nin Susuzşahap Mahallesi Yaylası Ağaç Tepesi'sine kadar otobüslerle giden doğaseverler, daha sonra arazide yola koyuldu.Katılımcılar, patika yollardan ilerleyerek bin 950 metre rakımlı Akdağ eteklerine ulaştı. Burada bir süre mola veren yürüyüşçüler Akdağ'ın manzaralarında fotoğraf çektirdi. Akdağ gediğinden Öküz Yaylası'na inerek 8 saatte Cevizli Mahallesine ulaşarak yürüyüşü tamamladı.Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 kilometrelik yürüyüşün 3 etapta düzenlendiğini söyledi.

Bu yıl doğa yürüyüşünün dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve geleneksel hale getirdiklerini anlatan Çınar, bu yürüyüşlerin moral ve motivasyon açısından önem taşıdığını kaydetti.
Alanya Trekking Gurubundan 6 ülke vatandaşı ile yürüyüşe katılan Halil Toggöz, ilk defa Cevizli Mahalle Muhtarlığı'nın daveti ile bu yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

Yağmurlu ve olumsuz havaya rağmen olağanüstü bir yürüyüş olduğunu dile getiren Toggöz, "Yürüyüş olağanüstüydü. Gidengelmez Dağları ve manzaralar harikaydı. Biz Alanya'dan Belçika, Hollanda, Rus, Alman, İsveç , Norveç gibi 6 milletten 30 kişi ile katıldık. Güzel bir rotaydı. Hava şartları uygun olmamasına rağmen çok güzeldi. Bir daha ki yıl yeniden geleceğiz." dedi.

İsveç 

22 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı