Aksaray’da çobanlar yarışacak

Sınavdan görüntüler
Yarış Bilgi Yarışması Erimli Hayvancılık Hayvan 

-Üreticilerin soruları çözmesi
-Başkan Aktürk Röp.
-Detay görüntüler

( AKSARAY )- Türkiye'de sadece Aksaray'da yapılan ve bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan “Çobanlar Yarışıyor" isimli bilgi yarışmanın finalistlerini belirlemek için ön eleme sınavı yapıldı AKSARAY

- Türkiye'de sadece Aksaray'da yapılan ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek olan “Çobanlar Yarışıyor" isimli yarışmanın finalistlerini belirlemek için ön eleme sınavı yapıldı. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek olan “Çobanlar Yarışıyor" bilgi yarışmasının ön eleme sınavı yapıldı. 78 üreticinin katıldığı ele sınavında başarılı olan 8 üretici yarışmaya katılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, yarışmanın Türkiye’de sadece Aksaray’da yapıldığına dikkat çekerek, amaçlarının hayvancılığı geliştirerek üreticileri eğitmek olduğunu söyledi.

Başkan Aktürk, “Birliğimizin geleneksel hale getirmiş olduğu çobanlar yarışıyor programındayız. Bu yıl 6’ıncısını yapıyoruz. Birinci yarışmacımıza 5 Bin lira, 2’inci yarışmacımıza 3 Bin lira, 2’inci yarışmacımıza da 2 Bin lira ödül vereceğiz. Amacımız tabi ki de ödül dağıtmak değil. Yetiştiricilerimizi bilgilendirmek, bilgi sahibi yapmak, çobanlığın önemini gündeme getirmek, sorunları, sıkıntılarını, çobanlığından da bir meslek olduğunu gündeme taşımak amacıyla 6 yıldır bu yarışmayı yapıyoruz. Bu yarışma Türkiye’de sadece Aksaray’da yapılıyor. Üreticilerimizin hem bilgilerini, becerilerini ölçüyoruz, hem de küçükbaş hayvancılıkta verimliliği ve üretimi artırılması noktasında geliştirmiş oluyoruz. Bu sene 78 üreticimiz müracaatta bulundu. Şu anda da onların eleme sınavını yapıyoruz. Tabi 78 tane üreticimiz yarışmayı kazanmak için bütün bilgilerini güncellediler. Artık çağın gerektirdiği gibi bilimsel metotlarla hayvancılık yapmak için öğrenmesi gereken şartları, koşulları öğrenmiş oldular” dedi.
(YC-AH-Y)
30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı