Akşar PTT, memur olmadığı için haftada iki gün açık kalıyor

Vatandaşların açıklamaları
Argo Memur 

-PTT detaylar
-Memurun açıklaması

( ERZURUM - HD)- Vatandaşlar “PTT’miz iki gün değil her gün açık olsun” ERZURUM

- Erzurum’un Şenkaya İlçesine bağlı Akşar Mahallesindeki PTT şubesinin iki gün değil her gün açık olmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım istediler. Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu PTT şubesinin haftanın her günü hizmet vermesini istiyoruz. Faturamız oluyor, kargomuz oluyor Şenkaya ilçesine kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Kargo göndermek istiyoruz gönderemiyoruz.” diye konuştular. Mahalle sakinlerinden Mehmet Aktürk, “Bizim postanemiz 5 gün kapalı, 2 gün açık. Benim düşüncem, buranın limitini düşürüp kapatmak istiyorlar. Ben ayda ortalama 150 bin lira şu ATM’ye para yatırıyorum. Çoğu zaman da ATM bozuk oluyor. Mağdur oluyoruz. Akşar Mahallesi’ne 38 köy bağlı. Yaşlı insanlarımız geliyor, perişan oluyorlar sıkıntı çekiyorlar. Biz bunu gündeme de getirdik duyurmaya çalıştık ama memur yok dediler. Memurumuz da boş geziyor biz bunun da farkındayız. Neden bizim ekmeğimizle oynuyorlar, hakkımızı arıyoruz. Yetkililer Allah rızası için yardımcı olsun.” dedi.
Haftada iki gün vatandaşın ihtiyacının karşılanmadığını dile getiren İbrahim Aktaş ise “Esnaf olarak da zor durumda kalıyoruz. Bu insanların huzura kavuşması için buranın her gün açık olması gerekiyor” dedi.
Yücel Aktürk, “Çok rezillik çekiyoruz. İlçe bize 15 km uzaklıkta ve yol parası olmayan insanlar var. Elektrik faturalarımızı yatıramadığımız için elektriklerimizi kesiyorlar.” dedi.
Yelkıran Mahallesi Muhtarı Ümit Bozkurt ise, “1950’lerden bu yana açık olan Akşar PTT’si, 90’lı yıllara kadar 5-6 memur ile hizmet veriyordu. Ancak şuanda tek memur ile hizmet vermeye çalışıyor ve o da haftanın yalnızca iki günü. Akşar PTT’sini acente yapmaya çalışıyorlar. Biz buranın devlet eliyle işletilip, o şekilde hizmet vermesini istiyoruz. Bu PTT’de ikinci bir memur olursa burası haftanın beş günü hizmet verecektir. Biz memur istiyoruz” diye konuştu.
(DMA-AT-Y)
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı