Akil İnsanlar Heyeti Bandırma'da

Akil insanlar heyeti Marmara grubu üyeleri, Balıkesir'in Bandırma Kaymakamı Ali Mantı'yı ziyaret etti.Bandırma ilçesinde sivil toplum temsilcilerini çözüm süreci hakkında bilgilendirecek olan heyet, önce Kaymakam Ali Mantı'yı ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan heyet üyelerinden Mithat Sancar, PKK'nın silah bırakmasını değerlendirdi. Bunu çözüm sürecinin en önemli aşaması olarak gördüğünü söyleyen Sancar, ' Geri çekilme kararının açıklanması, yapılan çalışmaların da daha iyi anlaşılmasını sağlayacak. Bu, önümüzdeki günleri daha iyi görmemizi sağlayacak tarihi bir karardır. Çekilme fiilen başladığında ise zaten bunun neticelerini her alanda hissedeceğimizi düşünüyorum ' dedi.
Mithat Sancar 


Akil insanlar heyetinde yer alan diğer bir üye Ali Bayramoğlu ise, Bandırma'da vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya gelerek, süreçle ilgili endişeleri varsa cevaplamak istediklerini söyledi. Bayramoğlu, ' Biraz barış ve siyaset konuşmak istiyoruz ' dedi.

Bazı protestolarla karşılaşmalarını da değerlendiren Bayramoğlu, ' Bunun provokasyon olanları da var, olmayanları da. Tepkiler doğaldır. Endişe ve tepki siyasetin parçasıdır. Bu unsurlar olmadan katılım olmaz, katılım olmadan siyaset olmaz. Herkesin aynı düşüncede olmasını beklemek hiç birimizin beklentisi değil. Dolayısıyla soru ve endişeleri önemsiyoruz. Marmara bölgesi itibariyle bu soru ve endişeler daha çok ortaya çıkıyor. Ama bir de işi şiddete, hakarete, toplantı yaptırmamaya vardıran kimi guruplar var. Bu grupları siyaset içerisinde algılamıyoruz. Dolayısıyla siyaseten çok önemsemiyoruz ' dedi.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı