Akdeniz turizmine Güneydoğu’dan rakip...Halfeti'yi günlük 20 bin kişi ziyaret ediyor

Halfeti yoğunluktan detay
Belediye Başkanı Deniz Turizmi Yabancı Turist Yerel Seçimler Ziyaretçiler 

-ilçeyi ziyaret eden vatandaşlarla röportajlar
-Halfeti Belediye Başkanı ile röportaj
-tekne turundan detay
-esnaf ve teknecilerle röportaj

( ŞANLIURFA -ÖZEL)- 2 yılda 1 milyon turist bekleniyor- Terör bitti turizm uçtu ŞANLIURFA

- Şanlıurfa'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler Halfeti ilçesinde akın ediyor. İlçede hafta sonları adım atılacak yer kalmazken, 2-3 yıla kadar 1 milyon turist bekleniyor. Çoğunluğunu çevre il ve ilçelerden gelenlerin oluşturduğu ziyaretçiler, ilçedeki doğal güzellikleri görme imkanı buluyor. Anadolu'nun zengin tarihi geçmişi içerisinde kendine özgü mimarisiyle ayrı bir yeri bulunan Halfeti, sahip olduğu doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle terörün bölgeden silinmesiyle beraber ilçeye atanan kayyum belediye başkanının çalışmaları ilçeyi adeta bir cazibe merkezi haline getirdi. Hafta sonu yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçede otellerde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti'nin Akdeniz turizmine rakip olmaya hazırlanıyor. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Evleri sular altında kalan ilçe sakinleri 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. “Kayyum geldi ilçe yeniden dönüştü” 2016 yılında kayyum olarak atanan ve yaptığı hizmetlerle Halfeti'yi hizmetle buluşturan Halfeti Belediye Başkanı olan Şeref Albayrak, 31 Mart yerel seçimlerinde en yakın rakibine yüzde 17 fark atarak ilçeye Belediye Başkanı seçildi. “Cadde ve sokaklarda yürümek zor” Yoğun turist akını hakkında açıklamalarda bulunan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Halfeti Şanlıurfa’da turizm anlamında ön plana çıkan ilçelerimizden bir tanesidir. Bu senede göbekli tepe yılı ilan edildi. Bunun bize yansımaları çok olumlu yönde oldu. Özellikle hafta sonları Halfeti’de konaklama anlamında yer bulmak mümkün görülmüyor. Halfeti’de sokak ve caddelerde zar zor yürüyorsunuz” dedi.
“Terörün bitmesi turizmi uçurdu” İlçenin Terörden temizlenmesinin ardından vatandaşlar gönül rahatlığı ile İlçeyi ziyaret etiğinin altını çizen Belediye Başkanı Albayrak, “Giriş çıkışlarda da ciddi bir hareketlilik var. Tekne turları tamamen dolu gidiyor. Hafta sonları ilçeye 20 bine yakın giriş oluyor. Önemli anlamda bir turizm hareketliliği devam ediyor. Önümüzdeki 2-3 yıllık dönemde biz Halfeti’de 1 milyona yakın turist bekliyoruz. İlçe halkı bizi seçerek teröre karşı ciddi bir mesaj verdi. Son iki yıldır güvenlik anlamında burada hiçbir sıkıntı yok. Buda turizmimize yansıyor” diye konuştu.
“Esnaf yoğunluktan çok memnun” Yıllarca terör yüzünden geride kalan ve kötü imajından dolayı vatandaşların gitmekte tereddüt ettiği ilçede terörün bitmesiyle rahat bir nefes alan ilçe esnafı yoğunluktan memnun. İlçe esnafı, işlerinin çok iyi olduğunu ve satışlarının diğer yıllara göre kat kat arttığı belirtti.
Tekne turları ciddi bir gelir kaynağı İlçede tekne işi yapan tekneciler, turist akınından çok memnun olduklarının altını çizerek, teknelerinin neredeyse boş turu olmadığını, işlerinin çok iyi olduğunu ifade ettiler. Turistler hayran kalıyor İlçeye gelen turistler ise, ilçeye hayran kaldıklarını belirterek, özellikle su, doğa ve tarihin buluşmasına, halkın misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyleyerek, Halfeti’yi herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunun altını çizdiler.
5 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı