Akçakoca’da Dünya Horon Günü Kutlandı

Düzce ' nin Akçakoca ilçesinde ' Dünya Horon Günü ' dolayısıyla vatandaşlar horon oynadı. Akçakoca ' da Karadeniz Halk Oyunları Başkanı Mustafa Turan, her yıl mayıs ayının üçüncü pazar gününde geleneksel olarak kutlanan ' Dünya Horon Günü ' nün, ilk olarak Kazım Koyuncu'nun da katılımıyla 2005 yılında düzenlendiğini hatırlattı
Kazım Koyuncu Mustafa Turan Karadeniz Halk Oyunları 


Sanatçı Kazım Koyuncu'nun vasiyetini yerine getirmek için etkinliği sürdürdüklerini söyleyen Turan , ' Aynı dili konuşmayan, birbirini anlamayan insanlar şu anda horon oynuyor. Bugün her zamankinden çok daha fazla birlikte olmaya ihtiyacımız var. Horonla, yan yana, birlikte birbirimize destek olup el ele tutuşuyoruz. Birbirimize destek veriyoruz ' dedi.

Turan, bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğin,Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirildiği, söz konusu yerlerde insanların aynı anda horon oynadığını söyledi. Konuşmaların ardından Akçakoca Şehir Meydanında vatandaşlar, çocuklar ve kadınlar kemençe eşliğinde horon oynadı. Etkinlik, yaklaşık bir saat sürdü.
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı