Akçakoca'da 2 ayda 310 'can' kurtardılar - DÜZCE

Akçakoca'da 2 ayda 310 "can" kurtardılar - DÜZCE - Cankurtaranların denetiminden detyalar - Sahillerden detaylar - Akçakoca Belediyesi cankurtaran ekibi sorumlusu Ali Uzunoğlu'nun açıklamasıAkçakoca'da 2 ayda 310 "can" kurtardılar - Batı Karadeniz'in en önemli tatil bölgesi olan Akçakoca'da 5 jet - ski ve bir zodyak bot ile cankurtaran hizmeti veren 12 personel, yaz tatili boyunca 310 kişiyi boğulmaktan kurtardı - Akçakoca Belediyesi cankurtaran ekibi sorumlusu Ali Uzunoğlu: - "Can kurtarma hizmetlerine sertifikaları olan 12 personelle devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 310 boğulma vakası meydana geldi. Çok şükür şu ana kadar hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik"DÜZCE (AA) - "Batı Karadeniz'in incisi" olarak adlandırılan Düzce 'nin Akçakoca ilçesinde, belediye tarafından kurulan cankurtaran ekibi sezon süresince 310 kişiyi boğulmaktan kurtardı.Bölgenin en önemli turizm alanı olan ve 38 kilometre sahil şeridi bulunan Akçakoca'da, can kurtarma hizmetlerinde 12 personel, 5 jet - ski ve bir zodyak bot ile boğulma vakalarına müdahale edildi.Yaz tatili boyunca yaklaşık 2 aylık sürede cankurtaranlar 310 kişiyi kurtardı.Akçakoca Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Müdürü ve cankurtaran ekibi sorumlusu Ali Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayı itibarıyla hizmetlerine başladıklarını söyledi.

Uzunoğlu, bu yıl hiçbir can kaybının yaşanmadığına dikkati çekerek, "Can kurtarma hizmetlerine sertifikaları olan 12 personelle devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 310 boğulma vakası meydana geldi. Çok şükür şu ana kadar hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik. Arkadaşlarımızın tecrübesiyle de inşallah bu sezonu kayıpsız olarak bitirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra 5 jet - ski ve bir de zodyak bot ile cankurtaran hizmeti vermekteyiz." dedi.
- "Akçakoca en güvenli sahiller arasında"Boğulma vakalarına anında müdahale edildiğini aktaran Uzunoğlu, Akçakoca sahillerinin çok güvenli olduğunu bildirdi.Uzunoğlu, personelin alet ve ekipman desteğiyle her türlü müdahaleyi anında yapabilecek nitelikte olduğunu belirterek, "Boğulma olaylarında en önemli destekçimiz yerel halktır. Halkımız yüzmeyi bildiği için gelen misafirlerimiz herhangi bir boğulma sıkıntısı yaşadıklarında halkımız da bizimle beraber olaya müdahale ediyor. Onların sayesinde insanlarımız büyük ölçüde boğulmaktan kurtarılıyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Boğulma Vakası Muhabir Haziran Ayı Cankurtaran Boğulma Vakaları 

31 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı