AK Parti İl Başkanı’ndan istifa açıklaması

AK Parti Çorum İl başkanı Mehmet Karadağ açıklama
İstifa Belediye Başkanı Genel Başkan 

-mazbata alması ve detaylar

( ÇORUM ) ÇORUM

- AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediğini, kendisinin de istifa ettiğini söyledi.

İl Seçim Kurulu’ndaki mazbata törenin ardından Başkan Külcü’nün istifası ile ilgili soruları yanıtlayan Karadağ, bunun dışında söyleyeceği bir şeyin olmadığını belirtti.
Bundan sonraki süreç hakkında da bilgiler veren Karadağ, yeni belediye başkanının belirlenmesi için AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Çorum’a geleceğini açıklayarak, “Yarın parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Seçimlere kadar bir tane belediye meclis üyemiz belediye başkanı olacak. Temayül sonucunu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan uygun olursa Perşembe günü kendisine götüreceğiz” ifadelerini kullandı. Belediye meclis üyelerinden de istifaların olacağına dair bir soruya ise Karadağ, “Mevcut belediye meclis üyelerimizle belediye başkanımızı belirleyeceğiz. Bu süreç devam ediyor. Belediye meclis üyelerinden de genel başkanımızın uygun gördüğü ölçüde bazı değişiklikler olabilir. Bu ama şuandaki gündemimiz bu değil. Gündemimiz belediye başkanını seçmektir” sözleriyle yanıt verdi.
30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı