AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Güvenlik güçlerimiz, Afrin'de sivillerle ilgili çok hassas bir tavır içerisinde' - BİNGÖL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Güvenlik güçlerimiz, Afrin'de sivillerle ilgili çok hassas bir tavır içerisinde" - BİNGÖL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın karşılanması ve konuşmasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Güvenlik güçlerimiz, Afrin'de sivillerle ilgili çok hassas bir tavır içerisindedir. Geçmişte sivilleri katleden ve sivil hassasiyeti olmayan birtakım örgütlerin kalkıp da güvenlik güçlerimizi suçlamaları hiçbir şekilde bir temele sahip değil"BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz, Afrin'de sivillerle ilgili çok hassas bir tavır içerisindedir. Geçmişte sivilleri katleden ve sivil hassasiyeti olmayan birtakım örgütlerin kalkıp da güvenlik güçlerimizi suçlamaları hiçbir şekilde bir temele sahip değil." dedi.
Yılmaz, bir kafede gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yılmaz, geçen yıl Türkiye ekonomisinin önemli gelişme yaşadığını, 1 milyon 448 bin yeni istihdamın da bunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

İhracatın bir önceki yıla göre arttığına işaret eden Yılmaz, şunları belirtti:"Büyüme 1 milyon 448 bin istihdam oluşturdu. Bu da gerçekten çok sevindirici bir rakam. Diğer taraftan ihracatımız geçen 157 milyar doları aştı. Bu yılın şubat ayı itibariyle yükselen bir ihracatımız var. Bütçemizle ilgili yine yıl sonunda olumlu rakamlar çıktı. Türkiye 2017'de mali alanını akıllıca kullandı. Yılın ilk çeyreğinde hükumetimizin aldığı tedbirlerle ekonomiyi canlandırdı." - "G20' de en yüksek büyümeyi Türkiye ekonomisi sağladı”Yılmaz, yüzde 2 olarak tahmin edilen 2017 yılı bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 1,3 civarında gerçekleştiğini, mali disiplinin, bütçe disiplininin AK Parti'nin temel ilkelerinden biri haline geldiğini vurguladı.15 yıllık dönemde en fazla dikkat ettikleri işlerden birinin mali disiplin olduğunu anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Mali disiplinimizi koruyarak akıllıca birtakım tedbirlerle Türkiye ekonomisi bugünlere gelmiş oldu. Bundan dolayı gerçekten çok mutluyuz. G20'de en yüksek büyümeyi Türkiye ekonomisi sağladı. Bununla da iftar ediyoruz. Hele hele 2016'da yaşanan hain bir darbe girişiminin ardından böyle bir performans gösterilmesi takdire şayandır."Yılmaz, Türkiye'nin bir taraftan içeride ve dışarıda terörle, diğer yandan da hain bazı yapılanmaları kamudan temizleme mücadelesi verdiğini, buna rağmen ekonomik alanındaki hedeflerini aksatmadıklarını vurguladı. - Zeytin Dalı HarekatıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin bölgesinin teröristlerden temizlendiğini söyleyerek, "Sınırlarımızın ve o bölgede yaşayan ve hepside kardeşimiz olan insanların güvenliğini sağlamak için orada bulunuyoruz. Orada yaşayan Araplar, Kürtler ve Türkmenler de bizim kardeşimizdir. Hepsiyle ortak bir tarihten geliyoruz, bu coğrafyayı paylaşıyoruz ve bu insanlarımızın orada terörden kurtulması, huzur içinde yaşamaları için gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. - Sivil hassasiyet nedeniyle operasyonlar uzun sürüyorYılmaz, Fırat Kalkan Harekatı ile temizlenen bölgelere Türkiye'den Suriyelilerin geri gittiğini ve orada huzurla yaşadığını anımsatarak, "Güvenlik güçlerimiz, Afrin'de sivillerle ilgili çok hassas bir tavır içerisindedir. Geçmişte sivilleri katleden ve sivil hassasiyeti olmayan birtakım örgütlerin kalkıp da güvenlik güçlerimizi suçlamaları hiçbir şekilde bir temele sahip değil. Bu hassasiyet nedeniyle bütün operasyonlar uzun bir zaman alıyor. Öyle bir hassasiyetimiz olmasaydı çok daha farklı olurdu. Teröristler ile sivil halkı birbirinden hassas bir şekilde ayırıp, mücadelemizi o şekilde yapıyoruz." diye konuştu.

Güvenlik Güçleri Milyar Dolar Bütçe Açığı Darbe Girişimi 7 Milyar Dolar 

11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı