AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: 'Kimyasal kastrasyon ceza yöntemi olmalı' - ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Kimyasal kastrasyon ceza yöntemi olmalı" - ANKARA - AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın açıklamaları"Kimyasal kastrasyon ceza yöntemi olmalı" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Toplumun, çocuklara karşı cinsel istismar konusunda ciddi bir hassasiyeti var. Bizler de vatandaşlarımızdan aldığımız talep, görüş ve önerileri notlarımız arasına aldık. Raporlarımızı hazırladık. Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığındaki komisyona görüş ve önerilerimizi ilettik" - "Cezalandırma konusunda indirimin uygulanmaması taleplerimi arasındaydı. Kimyasal kastrasyon, ceza yöntemi olmalı"ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ/MUHAMMED TORUNTAY - AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, toplumun, çocuklara karşı cinsel istismar konusunda ciddi bir hassasiyeti bulunduğunu belirterek, "Cezalandırma konusunda indirimin uygulanmaması taleplerimi arasındaydı. Kimyasal kastrasyon, ceza yöntemi olmalı." dedi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları" projesi kapsamında illeri ziyaret ettiklerini belirterek, ziyaretlerden önce 10 raportörün şehrin sosyal politika alanındaki gözlemlerini raporladığını söyledi.

Çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda toplumun ciddi bir hassasiyet oluşturduğuna dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:"Bizler de vatandaşlarımızdan aldığımız talep, görüş ve önerileri notlarımız arasına aldık. Raporlarımızı hazırladık. Sonrasında Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak 'cinsel istismara karşı neler yapılabilir', 'önleyici tedbirler neler olmalıdır', 'sonrasında çocuk ve aileye yönelik yapılması ve alınması gereken tedbirler nelerdir', 'verilerin toplanması konusunda yapılması gereken çalışmalar' ve 'medyayla ilgili yapılması gereken çalışmalar' başlıkları altında görüşlerimizi toparladık." - "Kimyasal kastrasyon, ceza yöntemi olmalı"Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığındaki komisyona görüş ve önerilerini ilettiklerini bildiren Çalık, önerileri arasında önleyici tedbirler ve aile içi eğitimlerin öne çıktığını vurguladı.Sadece ceza ile cinsel istismar olaylarının azalmayacağına işaret eden Çalık, önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.
Cezalandırmada indirimin olmamasını talep ettiklerini aktaran Çalık, "Kimyasal kastrasyon ceza yöntemi olmalı." ifadelerini kullandı.Kanunlardaki ve uluslararası sözleşmelerdeki "çocuk" tarifinin farklılıklar arz ettiğinin altını çizen Çalık, bunun uyumlaştırılmasıyla alakalı görüşlerini paylaştıklarını aktardı. - "Ağırlaştırılmış cezalar gündemimize girmiş vaziyette"Bazı vatandaşların bu tür suçlar için "idam" cezası istediğini hatırlatan Çalık, "Vatandaşlarımızın taleplerini duyuyoruz. Bununla ilgili yapılması gereken bütün yasal işlemler yapılacak. Ağırlaştırılmış cezalar dahil olmak üzere gündemimize girmiş vaziyette." diye konuştu.
En kısa zamanda gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağını bildiren Çalık, "İnsanların kafasında 'Şu ceza uygulanmalı' gibi istifhamlar olmadan süreci yönetelim istiyoruz." dedi.
- "Engelli ve yaşlılardan alınan talepleri raporlaştırdık"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftasını kutlayarak, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları programı çerçevesinde 'Engelliler ve Yaşlılar' masamız var. Onlardan aldığımız talepleri raporlaştırdık, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik." diye konuştu.
Çalık, Türkiye'de yaşlı nüfusun azalması için doğurganlık hızının artması gerektiğini söyledi.

Çalık, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba tasarıda yapılan düzenlemeyle sosyal yardımların yüzde 5'inin engellilere ve yaşlılara ayrılacağını kaydederek, "Sivil şehitlerimize ikinci istihdam hakkı getiriliyor. Bu da atılan çok önemli adımlardan bir tanesi." bilgisini verdi.
Yaşlı Nüfus Cinsel İstismar Yasal Düzenleme Uluslararası Sosyal Yardım 

17 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı