AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık - ADANA

- Toplantıdan detay - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın konuşmasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Türkiye gözü ve gönlü, sınır içi ve dışındaki evlatlarımızla beraber. Her bir Mehmetimiz bir yerin Ulubatlı Hasan'ı, bir yerin Genç Osman'ı olmakta. Şükür ki Mehmetçiklerimiz, her gün bayrağımızı bir kalenin burcunda dalgalandırıyor" - "Bugün 28 Şubat'ın, 'postmodern' darbe diye nitelendirilen darbenin seneidevriyesi. O gün yaşanılanlar, Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmelidir"ADANA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Türkiye gözü ve gönlü, sınır içi ve dışındaki evlatlarımızla beraber. Her bir Mehmetimiz bir yerin Ulubatlı Hasan'ı, bir yerin Genç Osman'ı olmakta. Şükür ki Mehmetçiklerimiz, her gün bayrağımızı bir kalenin burcunda dalgalandırıyor." dedi.
Çalık, kentteki bir otelde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Adana 'yı Dinliyoruz" programında yaptığı konuşmada, Adana 'nın tarım, ticaret ve sanayide önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında sıkıntılı dönemler yaşandığını anlatan Çalık, "Sınırlarımızın içinde, sınır boylarında ve sınır ötesinde özellikle Afrin harekatında görev alan güvenlik güçlerimize Adana 'dan selam ve dualarımızı gönderiyorum." diye konuştu.
Çalık, kalplerinin Mehmetçik ile beraber olduğunu belirterek, şöyle devam etti:"Türkiye gözü ve gönlü, sınır içi ve dışındaki evlatlarımızla beraber. Her bir Mehmetimiz bir yerin Ulubatlı Hasan'ı, bir yerin Genç Osman'ı olmakta. Şükür ki Mehmetçiklerimiz, her gün bayrağımızı bir kalenin burcunda dalgalandırıyor. Şanlı ordumuza, Başkomutanız başta olmak üzere bütün komutanlarımıza, bütün güvenlik güçlerimize Rabbimden zaferler diliyorum. Muzaffer komutanlarımız olsunlar. Zafer inananlarındır, zafer bizimdir, zafer inşallah Türkiye'nindir." - "Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü ekonomiden geçiyor"AK Parti'nin 16 yıl boyunca birçok alanda politika ürettiğini aktaran Çalık, bunlardan en önemlisinin sosyal politikalarda gerçekleştirildiğini ifade etti.
Çalık, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." felsefesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Sosyal politikalar 81 milyonu ilgilendiriyor. Sosyal güvenlikten sosyal yardımlara, sosyal hizmetlere kadar her alanda sosyal politikalarımızı bireyin refahını yükseltmek için uyguladık. En önemli hedefimiz, insanın yaşam seviyesini yükseltmek, sosyal refahı sağlamak, sosyal adaleti sağlamak. Bunun için de sürecimizi, daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için devam ettirmek. Daha güçlü Türkiye'nin yolu güçlü bir ekonomiden geçiyor. Güçlü ekonominiz varsa siz sosyal politikalara önem verebilir, bütçe ayırabilirsiniz." - 28 Şubat süreciTürkiye'nin demokrasisinin önünde bugüne kadar engellemeler yapıldığını dile getiren Çalık, şunları kaydetti:"Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu andan itibaren, Türkiye'ye her defasında demokrasisini sekteye uğratmak isteyenler oldu. 1960 darbesini, 27 Mayıs'ı yapanlar başbakanımızı astılar. Arkasından yaşamış olduğumuz 12 Eylül'ü, yaşadığımız üzüntü ve sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bugün 28 Şubat'ın, 'postmodern' darbe diye nitelendirilen darbenin seneidevriyesi. O gün yaşanılanlar, Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmelidir. 28 Şubat'ı yaşayanlar bilir, o dönemde yaşatılan en önemli hadise dindarlara yönelik operasyonlardı. 28 Şubat darbesini yapanlar, 'bin yıl sürecek.' dedi fakat ömürleri 5 yıla yetebildi."Çalık, o dönemde yaşatılan sıkıntıların 15 Temmuz'da da gerçekleştirilmek istendiğini ancak darbe girişiminin engellendiğini ve bunun önüne geçildiğini belirterek, "İnşallah yüce Rabbim bize 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın." ifadesini kullandı.Program daha sonra basına kapalı devam etti.
Güvenlik Güçleri Sosyal Hizmetler Sınır Ötesi Sosyal Yardım Darbe Girişimi 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı