'Aile Hukuku HMK Yargıtay Uygulamaları' semineri - ZONGULDAK

"Aile Hukuku HMK Yargıtay Uygulamaları" semineri - ZONGULDAK - "Aile Hukuku HMK Yargıtay Uygulamaları" semineri - Katılımcılardan detaylar - Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'ın konuşması"Aile Hukuku HMK Yargıtay Uygulamaları" semineri - Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan: - "Çocukların icra daireleriyle görüşmemesi, ücret yatırmak zorunda olmamaları, çocuk teslim merkezleri kurulması gibi bir proje gündemde ki bunlar hükümetin 100 günlük icra programı içerisinde yer almış konular. Dolayısıyla bu seferki konu ciddi bir hale geldi"ZONGULDAK (AA) - Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, "Çocukların icra daireleriyle görüşmemesi, ücret yatırmak zorunda olmamaları, çocuk teslim merkezleri kurulması gibi bir proje gündemde ki bunlar hükümetin 100 günlük icra programı içerisinde yer almış konular." dedi.
Zonguldak Barosu tarafından bir otelde "Aile Hukuku HMK Yargıtay Uygulamaları" isimli seminer düzenlendi.
Gençcan, burada yaptığı konuşmada, bir avukat için en önemli şeyin "Yargıtay'ın şu an için ne düşündüğü konusu" olduğunu belirtti.
"Bunu beğenmeyebilirsiniz." diyen Gençcan, "Bunu makalelerinizde, doktora tezlerinizde, kitaplarınızda eleştirebilirsiniz. Bunu engelleyecek bir durum yok ama yargı uygulamasında, 'Biz yorumu bu şekilde yapıyoruz.' şeklinde bir tavrımız var. Bu da önemli bir tavır çünkü buna uymadığınız takdirde kararlar bozulmakta, yargılamanın süreci uzamakta." ifadelerini kullandı.Gençcan, ülkenin gündeminde çeşitli popüler konular olduğunu dikkati çekerek, şöyle devam etti:"Mesela bugün için yoksulluk nafakasının sınırlı olması Türkiye'nin gündeminde bulunmaktadır. Çocukların icra daireleriyle görüşmemesi, ücret yatırmak zorunda olmamaları, çocuk teslim merkezleri kurulması gibi bir proje gündemde ki bunlar hükümetin 100 günlük icra programı içerisinde yer almış konular. Dolayısıyla bu seferki konu ciddi bir hale geldi. İki hafta önce Bursa Barosu'ndaydım. Onlara bir yıl önce söylediklerimin çoğunun tersini bu sefer ikinci gelişimde söylemek zorunda kaldım. Çünkü hukuk sürekli değişiyor, akıyor ve yorum yapılıyor. Bu arada da gerek hak ihlallerinin olması, gerekse Anayasa Mahkemesi'nin kararları sebebiyle bizim de daire olarak bu hak ihlalleri dava konuları konusunda süratle uyum göstermemizin tabii bir sonucu olaraktan da içtihat değişikliklerine gidilmekte."Çok sayıda içtihat değişikliğine gidildiğini belirten Gençcan, "Bunlar bizim keyfi sebeplerimizle değil, altında gerekçeleri, argümanları, felsefesi olan gerekçelerle içtihat değişikliğine gidiyoruz." şeklinde konuştu.

Nafaka Efes Felsefe Hükümet 

6 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı