Ahmet Hakan'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Teşvikiye'deki evinin önünde saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın sağlık durumu ile ilgili Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin açıklamalarda bulundu. Ergin, ayrıca Hakan'ın mesajını da basın mensupları ile paylaştı.
Sedat Ergin Ahmet Hakan Coşkun Hürriyet Gazetesi Saldırı İstanbul Valiliği 


Gazeteci Ahmet Hakan dün geceki programının ardından Teşvikiye'de bulunan evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Ahmet Hakan Şişli'deki Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ergin; ' Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız.

Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.' Bize gelen bilgilere göre kendisine bu saldırıyı düzenleyen şahısların bu akşam programdan çıkmasından itibaren kendisini izleyerek takip ettiklerini, organize ve planlı bir saldırının gerçekleştirildiğini belirtti. Çok düşündürücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Hem gurubumuz hem gazetemiz hem de Ahmet Hakan çok uzun bir süredir tehdit almaktaydı. Açık bir şekilde bu tehditler kendisine yöneltilmekteydi. Bu tehditler yüzünden kendisinin koruma talebi de olmuştu İstanbul Valiliği'nden.” ifadelerini kullandı.

Ergin, Ahmet Hakan'ın sağlık durumu ile ilgili olarak ise; “ Doktorların biraz önce kendisine verdiği bilgiye göre burnunda bir kırık var, ameliyat olması gerekiyor aldığı darbe nedeniyle. Aynı zamanda 3 ve 4. kaburgalarında anladığım kadarıyla bir kırık var, elinde ezik var. Herhalde hastaneden çıkacak ancak ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor.” dedi.
1 Ekim 2015 Perşembe günü yayınlandı