Ahmet Gündoğdu: Terörün Bitmesi İçin Diziler Konsept Değiştirmeli

Akil Adamlar Marmara Grubu Üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'de terörün bitmesi için dizilerin de konsept değişikliğine gitmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa Gündoğdu Fransa Cenevre Akil Adamlar 


Gündoğdu, yaptığı açıklamada, girilen çözüm sürecinde medyaya da önemli görevlerin düştüğünü kaydetti. Gündoğdu, terörün bitmesi için dizilerin konsept değişikliğine gitmesi gerektiğini belirterek, ' Dizilerde değerlerimiz, Güneydoğu ile Batıyı birleştiren esas mayanın medeniyet değerlerimiz öne çıkartılmalı. Mesela Çanakkale şehitlerimizi gidenler görüyor arada Kürt Mehmet ile Laz Ahmet, aynı değerler uğruna bedeller ödemişler. Bunu öne çıkartan, ayrı olan noktalarımız yüzde 1 ise ortak yanlarımız yüzde 90, yüzde 1'i değil de yüzde 90'ı ortaya koyan konsept değişikliğine ihtiyacımız var ' dedi.

Türkiye'nin geleceğini reytinge kurban vermemek gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu şunları kaydetti:

' Öğrencilere, çocuklara örnek olacak, neyi yansıtırsak daha çok izlenir diye onun medyanın reyting uğruna değerlerin harcandığı değil, izleyen olmasa da değerleri öne çıkartacak, gelecek vurgusunu öne çıkartan aktör olan Türkiye'yi ortaya çıkarmamız gerekiyor. '

Bugün Türkiye'nin terör sorunları olduğunu ancak çevre ülkelerle kıyaslandığında çok önde noktalar olduğunun altını çizerek, ' Avrupa'ya gidiyoruz haziran ayında Cenevre'ye gittik, Cenevre'den Fransa'ya geçiş arada bir sınır yok. Bir polis kontrolü yok, batılı o ülke sınırını onları birbirine bağlayan kucaklayan, kucaklaştıran yer olarak görmüşken, biz de sınır eşittir terör. Hayır artık biz terörle anılmak istemiyoruz. Evde kendi başını bağlayamayan düğünde gelin başı bağlar derlermiş, hala iç sorunlarımızı çözemeyince Iraklı, Afganistanlı, Doğu Türkistanlı, Çeçenistanlı kardeşimize doğru dürüst yardım edemiyoruz. Sınırların bize engellediği değil kucaklaşmayı sağladığı bir yapıyı teşvik edici diziler olunca elbette medyamız üzerine düşeni yapmış olur ' diye konuştu.

Haberlerin de, değişikliğe gitmesi gerektiğine işaret eden Gündoğdu şöyle devam etti:

' Geçen günlerde Diyarbakır'a bir etkinliğe gitmiştim, bir terör olayında yaralanma vardı. Allah'a şükür ölüm olayı yoktu. Akşam televizyonları açtık sanki Diyarbakır'da kıyamet kopmuş gibi haber verildi. Halbuki Diyarbakır'da eğlence hayatı, dini hayat hepsi devam ediyordu. Dolayısıyla haber verirken orada terör olayıyla her şeyin bittiği değil, terör olayıyla oraya zarar verildiği yönünde konsept değişikliğine ihtiyaç var. '
25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı