Ahmet Davutoğlu: Biz one minute demeye devam etmeliyiz

Eğer Filistin'de yeniden bir baskı istemiyorsak. Kudüs'ün itibarı bizim itibarımız ve bunu korumaya devam edeceğiz” dedi.
Başbakan Filistin Türkiye İsviçre Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temasları kapsamında bulunduğu İsviçre'nin Davos kasabasında Arap dünyasının kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, Arap dünyasının saygın isimleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, “Davos'ta oldukça kardeşçe bir ortam var. Bazen Irak ile ilgili bazen Lübnan ile ilgili bazense bölgedeki diğer ülkelerle ilgili ve her zaman Filistin ile ilgili ortak kaygılarımızı, ortak stratejilerimizi, ortak bakış açımızı paylaştığımız oldukça uzun bir geçmişimiz var. Bizim itibarımız olan Filistinlilerin itibari, Kudüs'ün itibari ile ilgili herhangi bir toplantı yapmadık” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademisyen olduğum yıllarda yazdığı her makalede Türk-Arap ilişkilerinde yeni bir bölgeye ihtiyaç olduğunu söylediğini ifade etti.

Davutoğlu, “O kitapları ve makaleleri yazdığımda, bir gün baş danışman, dışişleri bakanı, başbakan olarak bu ifadeleri yerine getireceğimi beklemiyordum. Buna rağmen 2002 Aralık ayı başlarındaki ilk zorlu görev Irak'taki savaştı. Irak'taki savaş nasıl idare edilirse edilsin Türkiye ve Iraklı kardeşlerimizle aramızda olumsuz hisler olmamalıydı. Irak'taki kardeşlerimiz etnik kimlikler ne olursa olsun bizim için büyük bir sorumluluktu” diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
22 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı