Ahmed-i Hani Havalimanı'nda yangın tatbikatı - AĞRI

- Ağrı Ahmed - i Hani Havalimanı - Tatbikattan detaylar - Vali Yardımcısı Ömer Faruk Tuncer'in açıklamalarıAĞRI (AA ) - Ağrı Ahmed - i Hani Havalimanı'nda yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeği aratmadı.Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ahmed - i Hani Havalimanı Başmüdürlüğünce, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF), 112 acil Servis, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, THY, Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ve HAVAŞ Yer Hizmetleri ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı.Senaryo gereği havalimanında inişe geçen yolcu uçağı, pistin başlangıç kısmına düştü. Kule tarafından operasyon birimlerine anons geçildi.Anons üzerine ARFF ekipleri olay yerine en kısa sürede ulaşarak senaryo gereği yanan uçağa müdahale etmeye başladı.
İtfaiye ekipleri, yangının büyümesinin önlenmesi ve yangının iç noktalarının söndürülmesi için kimyevi toz sıktı. Ardından ekipler su ve köpükle söndürme çalışmalarını sürdürdü.Kısa sürede çok sayıda itfaiye aracının desteğiyle söndürülen yangında mahsur kalanlar da uzman ekiplerce kurtarılarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.Tatbikat sonrası gazetecilere açıklamada bulanan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Tuncer, tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını ifade etti.
Bu yıl da tatbikatı gerçekleştirdiklerini aktaran Tuncer, "Büyük bir yangını beş dakika gibi kısa bir sürede ekiplerimiz söndürdü. Bu anlamda görev alan ekipleri tebrik ediyorum. Protokol yaptığımız AFAD, Ağrı Belediyesi, 112 Acil Servis ve diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Tatbikat, görev alan personellerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Kurtarma Tatbikatı Yolcu Uçağı İtfaiye Aracı Hatıra Fotoğrafı Tatbikat 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı