Ahilik Haftası - MERSİN

- Ahilik Haftası düzenlenen dolayısıyla kutlama programı - Yürüyüşten görüntüler - Halk oyunları gösterisi - Ahilik geleneğini anlatan temsillerden detaylar - Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun konuşması - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'in konuşması - Yılın ahisi seçilmesi - Hediye takdimi - Pilav dağıtılmasıAhilik HaftasıMERSİN (AA) - Mersin 'de Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Etkinlik kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde Ulu Cami'ye yürüdü. Mersin Valisi Ali İhsan Su, caminin yanında düzenlenen kutlama programındaki konuşmasında, Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulan Ahilik Teşkilatı'nın, toplumun sosyal, ekonomik ve k ltürel hayatının düzenlenmesinde önemli rol oynayan büyük bir değerler bütünü olduğunu söyledi.

Ahiliğin, mesleki değerlerin yanında toplumda sevgi, saygı ve kardeşliğe de katkılar sunduğunu vurgulayan Su, "Bizi biz yapan değerlerimizi en güzel şekilde yansıtan bu sosyoekonomik sistem, yüzyıllar boyunca toplumsal yapımızın bozulmadan sürdürülmesinde büyük bir önem arz etmiştir. Ecdadımız tarafından uygulanan bu sistemin, günümüzde de esnafımızca benimsenmeye devam edilerek yaşatılması oldukça önemlidir." dedi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de ahilik geleneğinin önemini anlatarak, "Amacımız, ahilik ilkeleri ışığında, kaliteli mal ve hizmet üreten, kendini yenileyip geliştiren, yaratıcı, rekabet edebilen ve güvenilir bir esnaf ve sanatkar topluluğu yaratabilmek." ifadesini kullandı.Konuşmaların ardından ahilik geleneğini anlatan temsiller sahnelendi.Törende, yılın ahisi seçilen 65 yaşındaki esnaf Tahsin Çay'a ödülünü Vali Su takdim etti.Yılın çırağı ve kalfasına da ödül verilen etkinlikte katılımcılara geleneksel ahilik pilavı ikram edildi.
Ahilik Irak 

20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı