Ağrılı öğrencilerden Afrin’e gidecek PÖH’lere mektuplu uğurlama

-Ağrı öğrencilerin özel harekat şubesine gelmesi
Terörle Mücadele Emniyet Teşkilatı Yurt Dışı Lise Öğrenci Öğrenciler 

--mehter marşı
--genel detay
--Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan konuşması
--öğrencilerin şiirleri
--röportaj

( AĞRI ) AĞRI

- Ağrı’da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yazdıkları onlarca mektup ve şiiri Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan Başkanlığında, Afrin’de ‘Zeytin Dalı’ harekâtına katılan Mehmetçik’e göndermek için Özel Harekât Şube Müdürlüğüne teslim etti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik yapılan ‘Zeytin Dalı’ harekâtı devam ederken yurdun dört bir yanından Mehmetçik’e destek her geçen gün artıyor. Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gerçekleştirilen ‘Mehmetçiğe Destek’ temalı program kapsamında onlarca öğrenci Afrin’de ki askerlere moral ve destek amaçlı yazdıkları mektuplar ve şiirlerle İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekât Şube Müdürlüğü’ne Türk bayraklı konvoylarla gelerek ziyaret etti. Öğrenciler burada Polis Özel Harekâtçılar (PÖH) tarafından karşılandı. Programda Hayrettin Atmaca Lisesi öğrencilerince düzenlenen mehter gösterisi büyük alkış aldı. Programın devamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Ağrı’dan Afrin’de yapılan operasyonlara katılacak olan polisleri uğurlamak ve destek vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin yazdığı şiir ve mektuplarla Özel Harekât Polislerini uğurlamak istediklerini belirten Turan, “Kahraman emniyet teşkilatımızın yıllarca terörle mücadele de vermiş olduğu kahramanlıklar bu defa yurt dışında ki bir operasyonla gerçekleşecek. Bizlerde onların yanında olacağız, destek vereceğiz. Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini mektuplarını, şiirlerini onarla takdim edeceğiz, onları uğurlayacağız. Allah yollarını açık eylesin, sağ salim gitsinler eşlerine ailelerine sağ salim gelip kavuşsunlar. Hepsinin yolu açık olsun” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Mehmetçik için yazılan şiirler okundu. Okudukları mektup ve şiirlerle büyük beğeni toplayan öğrenciler Polis Özel Harekâtçılar tarafından alkışlandı. Programda bazı asker çocukları da babaları ve tüm Mehmetçikler için yazdıkları şiiri okudu. Öğrenciler ve Milli Eğitim Müdür Turan tarafından mektuplar ve şiirler çiçeklerle birlikte Özel Harekât Şube Müdürüne teslim edildi. Mektup ve şiirleri Mehmetçik için yazdıklarını ifade eden öğrenciler Afrin operasyonuna katılan askerle hem kendileri hemde ailelerinin sürekli dua ettiğini dile getirdi. Program öğrencilere yapılan ikramın ardından sona erdi. (AS-AT)
21 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı