Ağrılı ilkokul öğrencileri tiyatro ile buluştu

-tiyatro çocuklar detay görüntüler
Akıllı Telefon Sosyal Sorumluluk Projesi Öğrenciler Tiyatro Oyunu Sosyal Sorumluluk 

--kafile başkanı Ahmet Furkan Aydın röportaj
--oyun yönetmeni Berk Yalman röportaj
--çocuklar detay görüntü
--öğrenci Fırat Altıntaş röportaj

( AĞRI - ÖZEL)- Çocuklar için turneye çıktılar AĞRI

- Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahne Topluluğu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ağrılı ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturdu. İlk olarak Ağrı Halk Eğitim Merkezinde yaklaşık 200 öğrenciye ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar’ adlı oyunu sahneleyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahne Topluluğu öğrencileri, daha sonra aynı oyunu Merkez Ozanlar Yatılı Bölge Okulu öğrencileri için de sahneledi. İlk defa tiyatro ile buluşan öğrencilerin, oyun sırasında mutlulukları gözlerine yansıdı. Oyun sırasında öğrencilerde zaman zaman oyunculara eşlik etti. Oyun sonrasında oyuncular, çocuklara balon dağıttı.
‘Yaklaşık 2 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturduk’ Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahne Topluluğu kafile başkanı Ahmet Furkan Aydın yaptığı açıklamada, topluluk olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğu’da tiyatro, müzik vb. aktivitelerle buluşma imkanları kısıtlı olan çocukları, tiyatro ile buluşturmak istedikleri için turneye çıktıklarını söyledi.

İlk etapta Ağrı, Kars ve Iğdır'a üç günlük turne düzenlediklerini belirten Aydın: “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahne Topluluğu olarak, Doğudaki ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturmak amacıyla turne düzenledik. Şana kadar üç ilimizde tiyatro oyunu sergiledik. Kars ve Iğdır’dan sonra Ağrı’ya geldik. Buradaki amacımız, ilkokul öğrencilerini tiyatro ile buluşturmak. Biz üniversite öğrencileri olarak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu turneyi düzenledik. Burada bize her türlü imkan sağlanıyor. Bizde bu dönemlerde çok heyecanlıyız. Bu heyecanımızı da bu şekilde harcamaya gayret gösteriyoruz. Buradan çağrımız, bütün arkadaşlarımızın bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları. Bizim okulumuzda bize bu konularda destek sağlıyor. Şu ana kadar gittiğimiz illerde, yaklaşık 2 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturduk. Bize ulaşmak isteyen arkadaşlarımızda @asbusosyalsahne ınstagram hesabımızdan ulaşabilirler” dedi.
‘Oyunumuzda, birazda geleneksel oyunlarımızı sahnelemek istedik’ Çocukların büyük bir keyifle izledikleri ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar’ adlı tiyatro oyununun yönetmeni Berk Yalman ise son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte çocukların, akıllı telefon ve tabletler aracılığı ile dijital oyunlara bağımlı hale geldiklerini ve geleneksel oyunlardan uzaklaşıp, sosyal yönden olumsuz etkilendiklerini dile getirdi. Bir yandan Doğu’da imkanı olmayan çocukları tiyatro ile buluşturmayı istediklerini bir yandan da tiyatroda eski geleneksel oyunları canlandırarak, çocukları teknoloji bağımlılığından az da olsa uzak tutmayı amaçladıklarını kaydeden Yalman, bu tarz projelerin artması konusunda okul ve üniversite öğrenci topluluklarına çağrıda bulunarak, şöyle konuştu: Oyunumuzun ismi ‘Her Şeyin Mümkün Olduğu Diyar”. Bu oyunda günümüzün modern eksikliklerini bir kenara bırakmayı hedefliyoruz. Çünkü çocukların artık sosyalleşebildiği alanlar tabletler ve telefonlardan ibaret. Biz bu oyunumuzda birazda geleneksel oyunlarımızı sahnelemek istedik. Yakan top, mendil kapmaca tarzı oyunları canlandırmaya çalıştık. Buradaki amacımız, çocukları biraz daha teknolojinin zararlı oyunlarında uzaklaştırıp, geleneksel oyunlara yönlendirmek. Biz buraya gelirken, zor şartlarda geldik. Çok yorucu bir yolculuk oldu. Ancak şu an buradaki heyecanı görünce yorgunluğumuz gitti. Bence bu tarz projeler çok güzel projeler. Tüm ülkede yaygınlaşmalı. Bütün çocuklarımıza ulaşmalıyız. Özellikle Doğudaki çocuklar için bir şeyler yapılmalı. Çünkü Batıdaki çocuklar bir şekilde imkan buluyor. Ancak Doğudaki çocuklar, her zaman bu tarz imkanları yakalayamıyor. Şu an her oyunu sahnelediğimiz de çocukların gözlerindeki mutluluğu görebiliyoruz”
5 Aralık 2019 Perşembe günü yayınlandı