Ağrı’da kayak sezonu 15 gün sürdü

Kayak merkezi görüntüsü
Kayak Merkezi Kayak Sezonu Irak 

-Karın tamamen erimesi
-Pistin boş olması
-Kayak sezonunun durması
-Röportaj

( AĞRI - ÖZEL)- Ağrı’da kar eriyen kar kayak sezonunu yarıda bıraktı AĞRI

- Ağrıda 15 gün önce sezona başlayan Küpkıran Kayak Merkezinde havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve karların erimesi ile tesis sezonu açtığı gibi ara vermek zorunda kaldı. Ağrı’da 2 hafta önce kayak severlerin hizmetine açılan Küpkıran Kayak Merkezi, son günlerde kentte etkili olan sıcak hava ve yağmur nedeniyle eriyen karların ardından kayak yapılamaz hale geldi. Geçtiğimiz günlerde karla kaplanan ve yüzlerce vatandaşın akın ettiği kayak merkezinde eriyen kar nedeniyle toprak zemin göründü. Kayak merkezine kaymak için gelen vatandaşlar karların tamamen eridiğini ve kayak yapılamayacağını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gün içerisinde kaymak için kayak merkezinin yolunu tutan kayak severlerde büyük bir şok yaşayarak evlerine eli boş döndü. Kapılarını kayak severlere kapatmak zorunda kalan kayak merkezinde karın yağması bekleniyor. Kayak merkezine kaymak için gelen vatandaşlar geçen yıl aralık ayında yerde bir metre karın olduğunu ve sürekli kaymanın mümkün olduğunu söyledi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olduğunu dile getiren vatandaşlar, eriyen karlar nedeniyle kayak merkezinde kaymanın imkânsız olduğunu belirtti.
Yaşanan durum karşısında şaşkın olduklarını kaydeden çocuk kayak severler ise, bir an önce karın yağmasını ve kaymak istediklerini ifade etti.
(AS-AA)
27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı