Ağır yaralı köpekten binlerce kurt çıktı

köpekten detaylar
Köpek Harekete Geç Ameliyat Hayvan Trol 

-köpek tedavi edilirken

( KIRKLARELİ ) KIRKLARELİ

- Kırklareli Vize’de kulak arkasinda derin ve büyük bir yara bulunan rootweiler cinsi köpek Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri (SOHAYKO) tarafından kurtarıldı. Kuratılan köpeğin kulağından binlerce kurt çıktı. SOHAYKO derneğinden yapılan açıklamaya göre Kırklareli Vize’de yaşayan hayvansever Aygün Çavdar sokakta yerde yaralı bir köpek görerek durumu yetkililere iletti. Çavdar, ardından köpeğin videosunu çekerek SOHAYKO’ya gönderdi. Köpeğin durumuyla ilgili video ellerine ulaştığında harekete geçtiklerini söyleyen SOHAYKO başkanı Yasin Yılmaz, "Dostumuzun videosu bize ulaştı. Durumu çok kötüydü. Aynı gün Vize’de derneğimize tedaviye gelmesi gereken 3 köpek daha vardı hepsi tek nakille geldi, ancak en ağır olanı bu köpeğimizdi" dedi.
Başından yaralı Yılmaz şöyle devam etti; "Dostumuzun başına ne geldi bilmiyoruz. Kulak arkasında oldukça büyük açık bir yara var. Bu yarayı binlerce kurt sarmış. Hemen kliniğe götürdük. Yapılan kontrollerde inanılmaz bir yarası olduğunu gördük. Kulağı, kulak içi tamamen nekroze olmuş ve kulağın içinde binlerce kurt ve kurtçuk vardı. Kulak kıkırdağı kırılmış ve çürümüş durumdaydı. Veteriner hekim Ece Yuvacan hemen gerekli mudahelede bulundu." Büyük ameliyat geçirecek Yılmaz, köpeğin önümüzdeki günlerde büyük bir ameliyat geçireceğini söyleyerek, "Ne yazık ki alınacak ayrıca bir kanser kitlesi var. Ona da müdahale edilecek" dedi.
Yılmaz yaranın çok tehlikeli yerde olduğu için köpeğin vurulmasından şüphe ettiklerini fakat hayvanda kurşun izine rastlayamadıklarını söyleyerek, durumla ilgili CİMER’e şikayetçi olduklarını belirtti.

13 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı