Afrin şehitlerin isimleri Zeytin Dalı Kütüphanesi'nde yaşatılacak - TOKAT

- Okulun tabelası - Kütüphane girişindeki Zeytin dalı kütüphanesi yazısı ve içerideki öğrenciler - Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan askerlerin isimlerinin okulun çeşitli yerlerine asılması - Öğrencilerden detay görüntü - Okul Edebiyat Öğretmeni ve kütüphaneden sorumlu rehber öğretmen Hatice Terzi röportajı - Kütüphaneden detay görüntülerAfrin şehitlerin isimleri Zeytin Dalı Kütüphanesi'nde yaşatılacakTOKAT (AA) - Tokat 'ın Erbaa ilçesinde bir okul tarafından oluşturulan kütüphaneye, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın adı verildi.
Erbaa Merkez Anadolu Lisesi bünyesine bu yıl kazandırılan kütüphaneye "Zeytin Dalı" adı verildi, operasyonda şehit olan askerlerin isimleri de oluşturulan köşelere konuldu.Okulunun kütüphaneden sorumlu rehber öğretmen Hatice Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erbaa Merkez Anadolu Lisesi olarak kütüphanemizin yapımını okul idaresi, öğretmen, öğrenci, veli ve ilçedeki hayırseverlerin katkısı ile tamamladık. Kütüphanemizde toplam 3 bin kitap bulunmaktadır. 400 öğrenci ve ilçedeki vatandaşlar bu kütüphaneden yararlanmaktadır." diye konuştu.
Terzi, "Kütüphanemizin adını 'Zeytin Dalı Kütüphanesi' koyduk. Bunun sebebi ise şehitlerimizi yad etmek onları anmak. Aynı şekilde öğrencilerimize vatan sevgisini, millet sevgisini, şehitlik makamını anlatmak. Aynı zamanda Afrin'de şehit olan askerimizin isimlerini de kütüphanemizin çeşitli yerlerine astık." şeklinde konuştu.
Osmanlı motiflerinden izler taşıdığı gözlenen kütüphanede öğrenciler, kitap okuma ve ders çalışmanın yanında zeka ve strateji oyunları olan satranç ve mangala oynadıkları da görüldü.

Ders Çalış Kütüphane Rehber Öğretmen Öğrenciler Hayırseverler 

24 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı