'Afrin harekatı bölgemize huzur ve barış getirecektir' - ELAZIĞ

"Afrin harekatı bölgemize huzur ve barış getirecektir" - ELAZIĞ - Kanaat önderlerinden Murtaza Çetiner'in konuşması - Kanaat önderlerinden Hasan Koç'un konuşması - Detaylar"Afrin harekatı bölgemize huzur ve barış getirecektir" - Elazığ 'daki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi - Kanaat önderlerinden Çetiner: - "Afrin harekatı Kürtlere yapılıyor, diye iftira atıyorlar. Harekatın sebebi şer güçleri oradan temizlemektir. Afrin harekatı bölgemize huzur ve barış getirecektir" - Koç: - "Afrin harekatı elzemdi. Kürt halkının geneli harekatı destekliyor"ELAZIĞ (AA) - FİKRET KAVĞALI - Elazığ 'daki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.Kanaat önderlerinden Murtaza Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın hayırlar getireceğine inandığını söyledi.

Türk ve Kürtlerin yıllarca kardeşçe yaşadığını vurgulayan Çetiner, "Afrin harekatı Kürtlere karşı yapılmış bir harekat değil. 'Afrin harekatı Kürtlere yapılıyor' diye iftira atıyorlar. Harekatın sebebi şer güçleri oradan temizlemektir. Afrin harekatı bölgemize huzur ve barış getirecektir." dedi.
- "Kürt halkı devletinin yanında"Çetiner, harekatın Türkiye ve Müslümanların selameti için olduğuna işaret ederek terör örgütünden temizlenmesiyle hududun güvenliğe kavuşacağını aktardı.Terör örgütü PKK'nın bölgedeki saldırılarıyla neden olduğu mağduriyetlere değinen Çetiner, şöyle devam etti:"Terör örgütü PKK, İslam düşmanı. Birçok yerde camilere saldırdılar, Kur'an - ı Kerim yaktılar. Müslüman Kürt halkı devletinin yanında. Türkiye kalkınıyor ve büyüyor, şer güçler buna tahammül edemiyorlar. Terör örgütü PKK bugün ABD'nin emriyle hareket ediyor." - "Kürt halkının geneli Afrin Harekatı'nı destekliyor"Hasan Koç, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de halka eziyet verdiği gibi Suriye'de de insanlara zulmettiğini belirtti.
"Afrin Harekatı elzemdi. Türkiye bunu yapmak zorundaydı. Türkiye bu harekatı yapmamış olsaydı ileride terör örgütleri ülkemizi kaosa sürüklerdi. ABD, İsrail ve Avrupa ülkeleri terör örgütlerini yönlendiriyor." diyen Koç, Kürtler ve Türklerin karşı karşıya getirilmek istendiğine dikkati çekti.Koç, Müslümanların bu tehlikelere karşı uyanık olması gerektiğini vurgulayarak "Bu oyunlar defalarca oynandı. Kürt ve Türk halkı üzerinde defalarca oyunlar oynandı. Müslümanların bu oyunlara gelmemesi lazım." diye konuştu.
Kürt halkının terör ve kaos istemediğini ama teröristlerin kavga ve kaosu arzuladıklarını dile getiren Koç, askerlerin vatanın muhafazası için Afrin'de olduğunu aktardı.Abdullah Nazırlı da Türkiye'nin Suriye ve Ortadoğu'ya huzur getirmek için bu harekatı başlattığını bildirdi. Harekata gönülden destek verdiğini anlatan Nazırlı, harekatta görevli askerler için her gün dua ettiğini kaydetti.

Tahammül Kanaat Önderleri Terör Örgütü Teröristler Saldırı 

16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı