Afrin’e giren Mehmetçiğe Manisa’dan konvoylu destek

KONVOY DETAY
Sosyal Medya Kooperatif Sınır Güvenliği Şehit Aileleri Provokasyon 

-HALİD KILINÇ AÇIKLAMA
-ADNAN SAĞLAM AÇIKLAMA
-DUA DETAY

( MANİSA - ÖZEL)- Manisa’daki halı yıkamacılar Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla oluşturdukları konvoyla şehir turu atıp hem şehitleri andı hem de Afrin’e giren Mehmetçiğe destek verdi- Manisa Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halid Kılınç:- "Böylesi özel bir günde Afrin şehir merkezine giren Mehmetçiklerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun"- Manisa Halı Yıkamacılar Kooperatifi Başkanı Adnan Sağlam:- “Manisa’daki halı yıkama firmaları bundan sonra şehit ailelerinin halılarını ömür boyu ücretsiz yıkayacak, gazilere de yüzde 30 indirim yapacak” MANİSA

- Manisa’daki halı yıkamacılar kooperatifi ve derneğine üye işletmeler Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu attı. Şehitleri anmak ve Afrin’e giren Mehmetçiğe destek vermek amacıyla düzenlenen konvoyda 65 araç yer alırken, dernek üyeleri Mehmetçiğin Afrin’e girmesinin mutluluklarına mutluluk kattığını söyledi.

Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Türk Bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı. Şehir turunun ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında vatandaşlara lokma dağıtan dernek üyeleri şehitler için de dua etti. Düzenledikleri etkinliğin Zeytin Dalı Platformu olarak Genel Başkanları Uğur Avni Başarır başkanlığında Türkiye’deki 56 ilde aynı anda yapılan Afrin’e destek konvoyuna Manisa Profesyonel Halı Yıkamacılar ve Yardımlaşma Derneği olarak destek verdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Halid Kılınç, “Türkiye geneli 56 ilde aynı anda başlatılan etkinlikte Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak, ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Fırat Kalkanıyla başlayan ve Zeytin Dalı Harekatıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye’nin terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermekte ve vermeye de devam edecektir. Türkiye’nin başlatmış olduğu her iki harekatta Suriyeli göçmenler ve mazlum durumdaki yerel halk tarafından da desteklenmektedir. Tüm uluslar arası camiaya da teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek ülkemize destek vermeye davet ediyoruz. Öte yandan bütün vatandaşlarımızı özellikle sosyal medyada oluşturulabilecek Birgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü kutladığımız bu özel günde operasyonları başarılı bir şekilde yürüten ve hiçbir sivil halkın mazlumun burnunu bile kanatmadan hedeflerini tek tek imha eden kahraman şanlı ordumuza ve Mehmetçiğimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı zamanda böylesi özel bir günde Afrin şehir merkezine giren Mehmetçiklerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Rabbim Mehmetçiğimize güç kuvvet versin, ayaklarına taş değdirmesin. Bu zamana kadar şehit düşmüş Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.
Mehmetçiğin Afrin’e giriş haberini sabah saatlerinde aldıklarını kaydeden Kılınç, “Mehmetçiğimiz Afrin’e girmiş, kuşatmış durumda. Böyle anlamlı bir günde günümüzün mutluluğuna mutluluk kattılar. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Biz dualarımızla onların yanındayız. Sabah akşam dualarımızla destek veriyoruz” diye konuştu.
Manisa Halı Yıkamacılar Kooperatifi Başkanı Adnan Sağlam da halı yıkamacılar olarak karar aldıklarını belirterek, “Bundan sonra tüm şehit ailelerimizin ömür boyu halılarını dernek tarafından ücretsiz yıkayacağız. Gazilerimize de derneğimizi aradıkları sürece bütün temizlik hizmetlerine yüzde 30 indirimli yapacağız” dedi.
Programda vatandaşlara lokma dağıtımı da yapılırken tüm şehitler yapılan dualarla anıldı. Programa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar da katıldı.
(SC-
18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı