- Afganistan’da İntihar Saldırısı: 1 Ölü

Olay yeri detaylar
Görgü Tanığı Patlama Sesi Benzin İstasyonu Saldırı Yabancı İşçi 

-görgü tanıklarının ifadeleri

( KABİL ) - Afganistan’da intihar saldırısı: 1 ölü KABİL

- Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında en az 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kabil’de bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.
Resmi kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, saldırıda en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının yabancı işçilerin bulunduğu bir aracın yakınlarında yaşandığını açıkladı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban ve DEAŞ tarafından bir çok kez intihar saldırısı düzenledi.
Ocak ayında Taliban’ın düzenlediği saldırıda 130 kişi hayatını kaybetmişti.Olay yerindeki görgü tanığı Abdul Mutallıb , Şaşdarak bölgesinde büyük bir patlama oldu. Sonra çevreyi toz duman sardı. Birkaç ambülans gördüm ve başka bir şey görmedim” dedi.
Mirwais adlı görgü tanığı ise “Saat 08.20 civarlarında Mesut göbeğinden geçerken büyük bir patlama sesi duydum. Maalesef bu patlama Şaşdarak bölgesinde olmuş. Büyük ihtimalle çok kayıp ve yaralı var diye düşünüyorum. Aslında bu bölgeden sinek bile izinsiz geçemiyor ama intiharcı nasıl geçmiş bilmiyorum, bu olayı kınıyorum” diye konuştu.
Olay yeri yakınlarındaki benzin istasyonunda çalışan Aga gül, “Odada dinleniyordum patlama olunca herkes etrafa koşuştu. Bu benzin istasyonunun çatısı aşağı düştü ne olup bittiğini anlamadım” ifadelerini kullandı.Bir diğer görgü tanığı da patlama meydana geldiğinde kaçtıklarını çevreyi toz kapladığını ifade ederek, “Dükkanlarının içinde yaralılar vardı. Bir iki kişi ölmüştü.Yardıma koştum yaralıyı kaldırdım. Sonra polis arabası geldi ve yaralıları götürdü.
2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı