AFAD ve Türk Kızılayından Afrin halkına yardım

- AFAD ve Kızılay heyetinin Afrin 'e gelişi - Afrin 'de sivillere yardım dağıtımından görüntüler - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile röportaj - Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan ile röportaj - AFAD Başkanı Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan'ın katılımıyla Afrin ilçe merkezindeki sivillere, gıda ve hijyen kolileri ile hazır yemek dağıtıldı - AFAD Başkanı Güllüoğlu: - "Sivillerin ihtiyaçları bizim önceliğimiz. Diğer yardım kuruluşlarını da koordine ederek buradaki sivillerin ihtiyaçlarının en hızlı şekilde giderilmesi için cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatları var. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalışmalar yürütüyor olacağız"AFRİN (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan'ın katılımıyla terörden temizlenen Afrin ilçe merkezine insani yardım ulaştırıldı.Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlenen Suriye'nin Afrin bölgesinde insani yardım faaliyetleri başlatıldı.Bu kapsamda AFAD Başkanı Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan, ilçe merkezine gelerek yetkililerle görüştü.Daha sonra, AFAD ve Türk Kızılayı ekipleri kamyonlarla getirdikleri hijyen malzemelerini, gıda kolilerini, kumanyaları ve battaniyeleri hükümet binası önünde sivillere dağıttı.
Suriyelilerle yakından ilgilenen Güllüoğlu ve Altan, çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti.Öte yandan, yardım faaliyetleri sırasında TSK mensupları ile Suriyeliler arasında sıcak diyaloglar yaşandı. Askerler sivillere her zaman destek olacaklarının sözünü verdi. Bu sırada yaşlı bir Suriyeli Mehmetçik'e sarılıp öptü.Mehmet Güllüoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, AFAD ve Türk Kızılayı olarak başta gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere sivillerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için Afrin 'e geldiklerini belirtti.
Bundan sonra da Afrin ve çevresinde sivillerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışacaklarını belirten Güllüoğlu, şunları kaydetti:"İnsani yardım aktörleri olarak buradaki ihtiyaçların tespitlerini yapıp bir an önce tedarik edilmesi noktasında çalışmalarımız olacak. Buraya geri dönüşler için de öncelikle ortamın müsait hale gelmesi gerekiyor. Fırat Kalkanı'nda çok ciddi bir tecrübe edinildi. Şimdi de Afrin 'de ihtiyaçlar tespit edilip ilgili yerel yöneticilerle beraber burada sıkıntıları gidermeye çalışacağız. Sivillerin ihtiyaçları bizim önceliğimiz. Diğer yardım kuruluşlarını da koordine ederek buradaki sivillerin ihtiyaçlarının en hızlı şekilde giderilmesi için Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatları var. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalışmalar yürütüyor olacağız."Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan da yanlarında gıda, hijyen malzemesi, hazır yemek ve battaniye getirdiklerini ifade ederek, bu çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini aktardı. Afrin liler de kentin terörden temizlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yardımlarından dolayı Türkiye'ye ve yardım kuruluşlarına teşekkür etti.
Hazır Yemek Cumhurbaşkanı İnsani Yardım Hükümet Terör Örgütü 

19 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı